Nogomet
0

Ancelotti siguran u ostanak Ronalda u Realu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Trener Real Madrida Carlo Ancelotti siguran je da će Cristiano Ronaldo pristati na novi ugovor s tim klubom, čime je odbacio mogućnost povratka igrača u Manchester United.

Ugovor Portugalca s Realom ističe u junu 2015., što znači da će moći da napusti špansku prijestolnicu za dvije godine bez obeštećenja.

Predsjednik Reala Florentino Perez nekoliko puta je ponovio da mu je želja da Ronaldu uruči novi ugovor te da se nada da će 28-godišnji igrač staviti svoj potpis na papir.

U nedostatku zvanične obavijesti u vezi s ugovorom, uoči početka sezone sve su glasnije spekulacije da igrač neće uopće pristati na novi ugovor, što je navodno način da se vrati na "Old Trafford", prenosi Eurosport.

Na pres-konferenciji u nedjelju navečer Ronaldo nije dao naznake o svojim namjerama, navodeći da "situacija i dalje nije riješena".

No, govoreći na pres-konferenciji u Miamiju, Ancelotti je izrazio uvjerenje da će uskoro biti finaliziran novi ugovor s Ronaldom.

"Igrač želi da produži ugovor i klub želi također da produži saradnju s njim, tako da mislim da tu neće biti problema", kazao je Italijan za AS.

"Ne znam kada će se to dogoditi, ali sam siguran da će Cristiano produžiti ugovor s Madridom", dodao je.

Real se večeras u Miamiju sastaje s Ancelottijevim bivšim klubom Chelseajem u finalu "Guinness International Champions Cupa", a na klupi engleskog tima bit će Jose Mourinho koji će igrati protiv svog bivšeg tima dva mjeseca nakon što je napustio "Bernabeu".