The Sun
0

Ancelotti se oprostio od Chelseajevih navijača

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Chelseajev menadžer Carlo Ancelotti odradio je u nedjelju svoju posljednju utakmicu na Stamford Bridgeu, piše The Sun nakon susreta 37. kola engleskog nogometnog prvenstva protiv Newcastlea.

Chelsea je odigrao 2-2 s Newcastleom, a pobjede je "bluese" lišio gol Stevena Taylora u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Kako Chelsea u posljednjem, 38. kolu sljedećeg vikenda putuje na noge Evertonu, The Sun navodi da je Ancelottijev pozdrav polupraznim tribinama na kraju susreta bio konačno zbogom.

"Ne znam šta će se dogoditi. Nismo zakazali nikakav sastanak, ali sve će biti jasnije u sedam dana. Svi mogu imati svoje mišljenje o mom radu, ali u klubu me moraju ocijeniti i donijeti odluku. Ako procijene da sam radio dobro, onda ću ostati, ako ne, onda ću morati otići. Po mom mišljenju, ponekad sam radio dobar posao, a ponekad sam mogao i bolje. Ali u svakom slučaju želim zahvaliti navijačima koji su mi davali fantastičnu podršku cijele sezone", rekao je Ancelotti, kojem otočki mediji daju vrlo male šanse za "preživljavanje" na klupi londonskog kluba kojem je u prošloj sezoni, svojoj debitantskoj, donio dvostruku krunu.