Nogomet
0

Ancelotti rotira Lopeza i Casillasa, povratak Khedire, izostanak Modrića

Totalsport
Trening Real Madrida (Foto: EPA)
Trening Real Madrida (Foto: EPA)
Trener nogometaša Real Madrida Carlo Ancelotti potvrdio je da će u preostalim utakmicama španskog prvenstva na golu izmjenjivati Diega Lopeza i Ikera Casillasa.

Kao što je poznato, Ancelotti je odlučio da ove sezone Lopez bude prvi golman u Primeri, dok je Casillas "broj jedan" u utakmicama Kupa kralja i Lige prvaka. Budući da je Kup kralja za ovu sezonu završen, i to Realovim trijumfom, a finale Lige prvaka u kojem će "kraljevski klub" igrati protiv gradskog rivala Atletica je na rasporedu tek 24. maja, pojavila se opasnost da će Casillas gotovo mjesec dana biti bez utakmice. No, Ancelotti je tome doskočio i odlučio da će kapiten Casillas braniti u dvije prvenstvene utakmice prije lisabonskog finala.

"Donio sam odluku, Lopez će igrati u nedjelju protiv Valencije, a u srijedu će protiv Valladolida na vrata Casillas. Potom će protiv Celte ponovno braniti Lopez, a sedam dana kasnije protiv Espanyola Casillas. Razgovarao sam s obojicom i složili su se. Morao sam donijeti takvu odluku jer Casillas mora igrati ovaj mjesec. Ne bi bilo pošteno da se cijeli mjesec samo priprema za finale i da ne brani", objasnio je Ancelotti.

Dodajmo ovome da za nastup u nedjeljnoj utakmici protiv Valencije konkuriše i njemački reprezentativac Sami Khedira koji zbog teške povrede nije igrao više od pet mjeseci. Hrvatski reprezentativac Luka Modrić propustit će, pak, dvoboj protiv Šišmiša zbog povrede koju je zadobio u ovosedmičnoj utakmici protiv Bayerna.