Nogomet
0

Ancelotti: Ronaldo je zaboravio na zvižduke

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, podvukao je kako je Cristiano Ronaldo već zaboravio na zvižduke koje su mu navijači vlastitog kluba uputili tokom uvjerljive 5-0 pobjede protiv Rayo Vallecana u 31. kolu Primere.

Navijači na stadionu Santiago Bernabeu nisu se pomirili s jednom obećavajućom akcijom domaćina u drugom poluvremenu koju je upropastio Cristiano Ronaldo jer je predugo držao loptu i krenuo u nepotreban dribling, umjesto da je dodao loptu. Fanovi "kraljevskog kluba" su najboljeg nogometaša svijeta za sebičnost u toj situaciji kaznili zvižducima…

"Ronaldo je miran i usredotočen. Na subotnje zvižduke je već zaboravio. Ionako su mu zviždali samo zato jer nije dodao loptu u jednom napadu, ni zbog čeka drugog. Milim da Cristiano stvarno nije mogao dati ništa više od onog što nam je ponudio ove sezone. Dao je svoj maksimum za tim", kazao je Ancelotti, koji je najavio gostovanje evropskog viceprvaka, dortmundske Borussije, u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka u srijedu.

"Atmosfera kod nas je dobra. Spremni smo pružiti 100 posto u toj utakmici. Kada kažem da smo spremni, ne mislim samo na igrače, već na sve koji su povezani s klubom. Bit će dobra atmosfera i navijači će nam pomoći".

Odbacio je ideju postavljanja Garetha Balea na poziciju lijevog beka.

"Bale će igrati u napadu, a ne na lijevom beku. Imamo puno opcija, ali Bake na beku nije jedna od njih. Borussiji će nedostajati važan igrač Lewandowski zbog žutih kartona, ali oni se dobro brane i opasni su u kontrama. Mi moramo pokazati svoje kvalitete".

"Jürgen Klopp radi fantastičan posao. Odradio je sjajno prošlu sezonu i na tome mu čestitam. On je trener koji zna vrhunski pripremiti svoju ekipu na taktičkom planu. Međutim, ono što se događalo u prošlosti nije važno, već ono što je pred nama. Mi smo dobro odradili sve dosada u ovom takmičenju i tako želimo i nastaviti", zaključio je talijanski trener Real Madrida.