Postignut usmeni dogovor
2

Ancelotti preuzima Real Madrid, Mourinho ide u PSG?

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: Arhiv/AFP)
Carlo Ancelotti (Foto: Arhiv/AFP)
Prema pisanju Le Parisiena, a potom i još nekih francuskih medija, talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti postigao je usmeni dogovor da od sljedeće sezone preuzme vođenje Real Madrida.

Le Parisien tvrdi da su obje strane izrazile veliki interes za saradnjom, koja, kako trenutno stvari stoje u oba kluba, i nije nemoguća. Naime, aktuelni trener Real Madrida, Jose Mourinho, već je neko vrijeme "trn u oku" igračima, navijačima, ali i upravi kluba, te bi na kraju ove sezone vrlo lako mogao napustiti glavni grad Španije.

Jedan od najspominjanijih klubova u kojem bi Mourinho trebao nastaviti svoju sjajnu trenersku karijeru je upravo PSG! Podsjetimo, već se neko vrijeme medijima poteže priča prema kojoj bi Mourinho i Cristiano Ronaldo u paketu dogodine mogli pojačati pariski klub.

Pa čak i da se to ne dogodi, uprava PSG-a i nije odveć zadovoljna radom talijanskog trenera, koji se unatoč super-skupoj ekipi jako muči u Le Championnatu. U Ligi prvaka to ide nešto lakše, no katarski vlasnici bi svejedno na trenerskoj klupi vrlo rado vidjeli karizmatičnog Portugalca.

Možda bi puno toga moglo biti jasnije kroz dvije sedmice, kada Mourinho odradi, možda i tri ključne utakmice. Naime, Real 26. ovog mjeseca igra uzvratnu utakmicu Kupa kralja protiv Barcelone na Nou Campu (prva je završila 1-1), zatim 2. marta igra prvenstvenu utakmicu protiv istog suparnika na Santiago Bernabeuu, te na kraju 5. marta gostuje na Old Traffordu u sklopu uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda (prva je završila 1-1).