Nogomet
18

Ancelotti: Pet minuta dodatka nije bilo previše; Simeone: Bilo je!

Totalsport
Imam sjajnu grupu igrača koji su uvijek bili profesionalci. To su dokazali i u ovoj utakmici. Ne samo oni koji su igrali, već i oni koji nisu, izjavio je presretni trener Real Madrida Carlo Ancelotti nakon trijumfa u finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida u produžecima s 4-1.

"Ovo je jako dobra sezona za nas, u kojoj smo osvojili dva trofeja. Imali smo dva vrlo teška finala, prvo u Kupu kralja, a sada i u Ligi prvaka. Naporno smo radili za ova ostvarenja", dodao je talijanski stručnjak, koji je osvojio svoj ukupno peti naslov europskog prvaka, a treći kao trener. Dvaput kao igrač i još dvaput kao trener bio je prvak Europe s Milanom.

"Najteže je bilo doći do izjednačujućeg pogotka, morali smo orati i kopati da bi ga zabili jer se Atletico jako dobro branio. Nikada nisam prestao vjerovati da ćemo uspjeti. Taj gol dao nam je snagu, nakon toga su moji igrači pokazali golemu strast".

"U poluvremenu sam igračima rekao da ubrzaju igru i pronađu više ideja u napadačkoj igri. U produžecima sam odlučio napadati preko krila, jer smo im na tim pozicijama kreirali najviše problema".

"Ne bih rekao da je pet minuta sudijskog dodatka na kraju osnovnog dijela utakmice bilo previše, jer je bilo puno prekida u drugom poluvremenu. Na kraju možete reći da sam imao puno sreće, ali prava je istina da smo davali sve od sebe, svoj maksimum do zadnje sekunde".

"Razgovarao sam s Diegom Simeoneom. Čestitao sam mu prije utakmice na osvojenom naslovu španskog prvaka. Imam jako veliko poštovanje za momčad koja se snažno bori cijelu utakmicu. Atletico je zasluženo bio u ovom finalu. Na kraju, mislim da smo mi zaslužili pobjedu u finalu", rekao je Ancelotti.

"Ne osjećam tugu, već samo gorčinu jer nismo uspjeli osvojiti Ligu prvaka. Utakmica završava tek kada sudija želi, nemam što drugo reći po tom pitanju", izjavio je Atleticov trener Diego Simeone, sugerirajući da je sudijska nadoknada trajala predugo. Uostalom, to je dao do znanja sudiji i gestikulacijama na samom terenu nakon završetka osnovnog dijela.

"Real Madrid je bio bolji u drugom poluvremenu. Moji su svi igrači bili umorni, oni su bili malo bolji. Mojim dečkima sam govorio da moraju ostati konkurentni do zadnjeg zvižduka. Borili su se maksimalno i ponosan sam na njih, kao i uvijek. Ovaj poraz nije vrijedan suza. Moramo visoko podignuti glave i pripremiti se za iduću sezonu. Dali smo sve od sebe. Sada svi znaju da je Atletico konkurentna momčad. Osvojili smo špansko prvenstvo i stigli jako blizu i do trijumfa u Ligi prvaka. To je dobro i važno za posao", dodao je argentinski trener.

Preuzeo je odgovornost jer je u početnu postavu uvrstio Diega Costu koji ipak nije bio spreman i morao je već nakon devet minuta iz igre.

"To je moja odgovornost, bio sam u krivu. Costa nije bio u dobrom stanju u kakvom smo za vidjeli dan prije utakmice".