Nogomet
0

Ancelotti: Penal je bio čist k'o suza

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
Carlo Ancelotti (Foto: AP)
U samoj završnici prve četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Chelseaja i Manchester Uniteda na Stamford Bridgeu Patrice Evra u svom je kaznenom prostoru srušio Chelseajeva Brazilca Ramiresa.

"Za druge slučajeve u njihovu 16-ercu ne znam, ali ovaj je bio čist. Bio je to prekršaj na Ramiresu", rekao je talijanski strateg Chelseaja Carlo Ancelotti nakon dvoboja koji je njegova ekipa izgubila 1-0 pogotkom Waynea Rooneyja u prvom poluvremenu.

"Mislim da naša igra nije bila loša. Imali smo trenutaka kada nismo bili u stanju kontrolisati utakmicu posjedom lopte, pogotovo sredinom prvog poluvremena, ali generalno smo odigrali dobru utakmicu."

"Imali smo svojih prilika, ali nakon zaostatka od 1-0 teško se vratiti u utakmicu. Igrali su igrači Uniteda sjajno na kontranapade, ali imali smo i mi svojih trenutaka. Pogodili smo stativu, trebali pucati penal, a i Edwin van der Saar jednom je sjajno odbranio udarac Fernandu Torresu."

"Razočarani smo ali i sretni jer je pred nama još uvijek drugo poluvrijeme dvoboja. Neće biti lako, ali sjećam se da nam je prošle sezone na Old Traffordu trebala pobjeda za naslov prvaka i da smo je izborili."

"Moram vjerovati i vjerujem da možemo pobijediti United na njegovom terenu."