Nogomet
2

Ancelotti: Nismo napravili nijednu grešku u utakmici

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Nogometaši madridskog Reala nisu uspjeli pobijediti na San Mames stadionu u Bilbau. U nedjeljnom susretu 22. kola Real je u Bilbau odigrao 1-1.

Prošao je kod Athletica Real bolje nego, naprimjer, Barcelona koja je izgubila 1-0. Inače, Real je mogao u nedjelju preskočiti baš velikog rivala na tabeli, te doći do drugog mjesta (prvi je Atletico). No, jedan osvojeni bod je bio dovoljan Realu da se bodovno izjednači s Barcom.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice je bio i crveni karton Cristianu Ronaldu, neposredno nakon što je Athletic izjednačio na 1-1. Isključen je najbolji svjetski nogometaš zbog guranja i "udaranja" suparnika.

"Teško mi je govoriti o tom crvenom kartonu. Nisam bio blizu događaja i nisam vidio što se tačno dogodilo", rekao je trener Reala Carlo Ancelotti, te nastavio:

"Bila je to vrlo dobra utakmica, pogotovo u drugom dijelu. Stvarno ne mogu zamjeriti mojim igračima ništa. Nismo napravili nijednu grešku. Niti kod primljenog gola. Bila je to fantastična završnica Ibaija. Zamjene? Radio sam ih ne u smislu da pobijedimo, jer nam je bilo jako teško kada smo ostali sa desetoricom. Moji igrači su tada bili umorni i tražio sam nove ljude koji će unijeti osvježenje, ne prevagu na terenu", završio je Talijan.