Nogomet
0

Ancelotti: Neću ponuditi ostavku

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Carlo Ancelotti (Foto: Reuters)
Talijanski strateg na klupi nogometaša Chelseaja Carlo Ancelotti javno je izjavio kako nema namjeru povući se sa svoje pozicije uprkos seriji slabih rezultata.

Nakon što je u premijernoj sezoni na klupi "bluesa" osvojio dvostruku krunu (Premiership i FA Cup), Ancelotti ove sezone ima velikih problema. Naime, njegova se ekipa odavno oprostila od odbrane ligaškog naslova jer 12 kola prije kraja sezone za liderom Manchester Unitedom zaostaje 12 bodova, a upitan je čak i nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, jer je Chelsea trenutno tek peti na tabeli.

Povrh toga, u subotu je klub sa Stamford Bridgea ispao u 5. kolu FA Cupa od Evertona.

"Nikad nisam odustao, dao otkaz ili napustio svoje mjesto i neću ni sada. Ja nisam ovdje da razmišljam o svojoj poziciji. Na vlasniku je da o tome odluči, ne na meni. Ja samo obavljam svoj posao i nastojim dati sve od sebe. Ovo je nogomet i s ovakvim situacijama treba se nositi sa samopouzdanjem", rekao je Ancelotti.

U isto vrijeme Daily Mail piše da je vlasnik Chelseaja Roman Abramovič nakon subotnjeg poraza od Evertona održao hitni sastanak s visokim dužnosnicima kluba kako bi raspravili o potezima za budućnost. Navodi se tako da je "Ancelotti sada izuzetno ranjiv", kao i da se očekuje "da neće preživjeti na klupi Chelseaja do kraja sezone".

Chelseajev vlasnik Roman Abramovič najradije bi na klupi vidio Guusa Hiddinka, ali holandski stručnjak ima namjeru ispoštivati trogodišnji ugovor potpisan s Turskim nogometnim savezom.