Nogomet
3

Ancelotti: Napoli i Roma se mogu boriti za titulu, Džeko je vrhunski napadač

Klix.ba
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Talijanski nogometni stručnjak i trener njemačkog bundesligaša Bayerna Carlo Ancelotti smatra da se Napoli i Roma mogu boriti s Juventusom za titulu prvaka Italije.

Juventus je osvojio pet titula u nizu, a Napoli i Roma su mu najozbiljniji konkurenti.

"Nakon sedam kola u ligi ništa nije gotovo, vjerujte mi. Svašta se može dogoditi, utakmice se moraju igrati, a još je ostala 31 do kraja. Napoli i Roma su nešto inferiorniji u odnosu na Juventus, ali ne bi trebali gledati tabelu. Dosad nisu stoprocentni, ali se mogu boriti s Juventusom za titulu prvaka Italije. Napoli je u boljoj poziciji, a Roma je opasna kada krene naprijed brzo. Obje ekipe imaju sve što je potrebno da budu glavni rivali Juventusu. Odsustvo Arkadiusza Milika će biti teret za Napoli, jer je dobro počeo i bio veoma efikasan, čak i ako nije golgeter poput Higuaina. Sada Manolo Gabbiadini mora dokazati svoj kvalitet. Ne vjerujem da će Liga prvaka negativno utjecati na Napolitance. Roma ima sjajan tim, jaku odbranu i dobar vezni red. Za ispadanje iz Lige prvaka se mogu iskupiti u Evropskoj ligi", izjavio je Ancelotti.

Potom se osvrnuo na kapitena reprezentacije BiH i kapitena Vučice Edina Džeku.

"Džeki treba samopouzdanja, ali je uvijek bio vrhunski napadač. Usponi i padovi su dio igračke karijere, no, on je uvijek postizao golove. Zato je igrač poput njega vrijedan čuvanja. Roma u napadu ima igrače koji mogu izvući najbolje od Džeke, a tu je uvijek i Totti", rekao je trener Bayerna.

Napoli i Roma će odmjeriti snage u subotu, a novinare je zanimalo da li ga je neki od ovih klubova pozvao da preuzme ekipu.

"Napoli nikad nije pokušao, iako imam dobar odnos s predsjednikom Aureliom de Laurentiisom. Roma me kontaktirala kada je Fabio Capello bio trener. Ko zna, možda će se nešto dogoditi jednog dana", završio je Ancelotti.