Nogomet
2

Ancelotti: Cristiano Ronaldo i Diego Lopez nisu zaslužili zvižduke

Totalsport
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA)
Nogometaši Real Madrida prekinuli su niz od dva uzastopna poraza slavivši u subotu navečer protiv Rayo Vallecana s uvjerljivih 5-0 u sklopu 31. kola španske Primere.

Prije samo sedam dana dana Real je bio vodeći na prvenstvenoj tabeli s tri boda više od Atletico Madrida, te četiri od Barcelone. No nakon poraza od Katalonaca (3-4) i Seville (1-2) "Kraljevi" su pali na treće mjesto prvenstvene tabele i sada moraju čekati kiks svojih suparnika da bi se eventualno domogli naslova prvaka.

Dva uzastopna poraza najviše su, očito, pogodila navijače, koji su u susretu protiv Rayo Vallecana izviždali prvog golmana Diega Lopeza i najboljeg igrača Cristiana Ronalda. Takav potez navijača nikako ne može shvatiti i prihvatiti trener Carlo Ancelotti.

"Shvatam da su navijači imali potrebu zviždati nam u nekim trenucima ove sezone, ali to nikako nije trebalo raditi večeras. Sve je funkcioniralo savršeno, ekipa je dobro reagirala i prekinuli smo negativan niz. Ne mogu shvatiti zašto se zviždalo Cristianu. Nadam se da zvižduci neće utjecati na samopouzdanje Diega Lopeza koji nam je vrlo bitan u završnici sezone. I dalje možemo osvojiti prvenstvo, no trebamo čekati na kiks suparnika, dok smo u Ligi prvaka i Kupu kralja u direktnoj borbi za trofeje. Moramo se koncentrirati na svoju igru", zaključio je Ancelotti.

Predstojeće srijede na rasporedu je prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka u kojoj Real Madrid dočekuje prošlogodišnjeg finalistu ovog takmičenja i ekipu koja ga je izbacila u polufinalu – Borussiju Dortmund.