Nogomet
23

Amir Zolj: Velež ima kvalitetan tim, zbog toga smo optimisti

Piše: A. M.
Amir Zolj (desno)
Amir Zolj (desno)
Već osam dana fudbaleri Veleža borave u austrijskom Tullnerbachu gdje hvataju zalet za novu sezonu u Premijer ligi. Atmosfera na pripremama je odlična, a igre na posljednjim utakmicama su obećavajuće. To se posebno odnosi na meč protiv domaćeg Horna u kojemu su Rođeni bili dominantni i bliži trijumfu.

"Prije svega želim kazati da su uslovi ovdje u Austriji zaista odlični i da je atmosfera u timu na visokom nivou. Svi se trudimo na treninzima i utakmicama ispunjavati ono što stručni štab zahtijeva od nas,“ kaže u razgovoru za Klix.ba fudbaler Veleža Amir Zolj.

Stoper koji je tokom prošle sezone "zabetonirao" svoje mjesto u timu sa optimizmom dočekuje narednu sezonu. Ambicije Rođenih se odnose na sam vrh tabele.

"Ne želim ovog puta kazati neke krupne riječi jer sezona još uvijek nije ni počela. Evidentno je da u klubu u posljednje vrijeme sve funkcioniše kako treba, odnosno da imamo kvalitetan tim i dobru atmosferu. Zbog toga smo svi optimisti. Ići ćemo od utakmice do utakmice i nastojati učiniti ono što dosadašnje poslijeratne generacije Veleža nisu – plasirati se na evropsku scenu.“

Što se tiče ostalih klubova Zolj očekivano izdvaja nekoliko njih.

"Kao i svake godine visoke ambicije imaju Sarajevo, Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, Borac, pa i Olimpic, a sada smo tu i mi. Sarajevo ima odličan tim, dobro su se pojačali i sigurno će se boriti za sam vrh. Široki Brijeg ima također kvalitetnu i uigranu ekipu,“ dodao je Zolj.