Nogomet
0

Amir Zolj: Protiv Sarajeva se želimo iskupiti za poraz u Kupu

Klix.ba
Amir Zolj
Amir Zolj
U najtežem mogućem trenutku za Velež došao je derbi protiv Sarajeva.

Rođeni su u srijedu okončali nastup u Kupu BiH, a u Premijer ligi izgubili izglede za plasman u Evropu koji su se svele samo na teoriju. Kapiten Amir Zolj razočaran je zbog posljednjih dešavanja.

„Poraz od Zrinjskog nam je svim u klubu teško pao. Nismo odigrali na način na koji smo trebali igrati. Svima nam je žao zbog navijača koji su razočarani i koji su u srijedu napunili stadion i pružili nam pravu podršku. Propustili smo veliku priliku“, rekao je Zolj za Klix.ba.

Protiv Sarajeva atmosfera sasvim sigurno neće biti onakva kakva je bila u srijedu. Pritisak na igračima je ogroman, ali je kapiten optimističan.

„Nadam se da ćemo odigrati dobro i iskupiti se za lošu igru u srijedu. Sarajevo je favorit, radi se o timu sa najzvučnijim imenima, ali to ništa ne mora da znači. Favoriti su bili i protiv Borca, pa su na kraju ispali iz Kupa“, rekao je Zolj.

U timu Veleža na sutrašnjoj utakmici neće biti povrijeđenog Miloša Reljića. Za razliku od utakmice igrane u srijedu u konkurenciju za tim vraća se Riad Demić.