Počeo pripreme sa Slaskom
0

Amir Spahić: Nadam se da ću izboriti mjesto u udarnoj postavi

Piše: Edin Isanović
Amir Spahić
Amir Spahić
Amir Spahić, nogometaš Slaska, sa svojim je klubom osvojio titulu jesenjeg prvaka Poljske. Nekadašnji igrač Sarajeva i Željezničara je zbog povrede propustio završni dio prvenstva. Ipak, od 3. januara ove godine počeo je pripreme za nastavak sezone.

Za Sarajevo-x.com kaže da će njegov tim prvi dio priprema odraditi u sportskom centru Spala u Poljskoj.

"Meni je najvažnije da sam se uspješno oporavio, da se osjećam dobro, spreman sam za velike napore. Povreda nije ostavila traga, jer sam i u Sarajevu vrijedno radio sa Eldinom Jeleškovićem. Dugujem mu veliku zahvalnost", napominje Spahić koji ističe kako će drugi dio priprema odraditi na Kipru.

"Imat ćemo šest kontrolnih utakmica. Nadam se da ću izboriti mjesto u udarnoj postavi. Prije povrede bio sam standardan, znam da trener i stručni štab vjeruju u mene. Osim toga, volio bih pomoći ekipi da ostane na vrhu, gdje je sada. Možemo do titule! Prvo kolo igramo protiv Rucha, osvajanje kompletnog plijena dalo bi nam poticaje za nastavak sezone. U Vroclaviu sada svi žive za nogomet i sa nestrpljenjem očekuju nove izazove", zaključio je Spahić napomenuvši da su Slasku glavni konkurenti Legija i Leh.

Inače, Amir, po potrebi, igra na poziciji lijevog bočnog ili stopera.