Cesc Fabregas
0

"Amerikanci idu barem do polufinala"

Totalsport
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas (Foto: AP)
Cesc Fabregas, kapiten Arsenala i vezni igrač španske nogometne reprezentacije, oduševljen je američkom reprezentacijom koju vidi u polufinalu.

"Ne čudi me da su Amerikanci osvojili prvo mjesto u svojoj grupi, ispred Engleske. Njihov pogodak u sudačkoj nadoknadi protiv Alžira za mene je najbolji trenutak dosadašnjeg dijela Svjetskog prvenstva. Odigrali su završnicu tog dvoboja za pamćenje, meni je taj njihov gol bio baš dojmljiv. Amerikanci imaju odličnu ekipu. Mi smo to na svojoj koži najbolje osjetili prošle godine, kada su nas pobijedili u polufinalu Kupa konfederacija", kazao je Fabregas nastavljajući:

"Spremni su, snažni i vrlo opasni iz kontranapada. Imaju i pravi timski duh. Protiv Slovenije su nadoknadili minus od dva gola, dok su Alžiru zabili u sudačkoj nadoknadi. Nikada se ne predaju. Vjerujem da mogu daleko na ovome prvenstvu, imaju i dobar žrijeb. U osmini finala ih čeka Gana, a onda možda Urugvaj u četvrtfinalu. Vidim ih u polufinalu, a ko zna što se onda može dogoditi", iznio je Fabregas svoje dojmove o američkoj vrsti za londonski The Sun.

Naravno, morao je pokoju i o Engleskoj...

"Bit će sve jači kako će turnir odmicati. Vidio sam njihove prve dvije utakmice, ali nije to bila prava Engleska. Bolji su i jači od onoga što su pokazali u tim dvobojima, kadri zabiti puno više golova. Vjerujem da će pobijediti Njemačku, a onda, vjerojatno protiv Argentine, ko zna? U toj fazi svako svakoga može pobijediti."