Nogomet
15

Amer Osmanagić: Prosipali smo bodove protiv lošijih ekipa, Leotar moramo pobijediti

Piše: D. B.
Amer Osmanagić, vezni igrač Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Amer Osmanagić, vezni igrač Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Nakon loše igre u prošlom kolu na Pecari i poraza od Širokog Brijega rezultatom 2:0, FK Sarajevo u 19. kolu BHT Premijer lige, posljednjem u jesenjem dijelu prvenstva, dočekuje posljednjeplasirani Leotar. Nogometaš Bordo ekipe Amer Osmanagić vidi priliku za osvajanje tri boda i približavanje završetku polusezone na boljoj poziciji nego što je trenutna peta.

Lošu igru protiv Širokog Brijega nije želio posebno komentarisati.

"Mnogo je razloga za poraz u Širokom Brijegu, ipak, nisam u poziciji da komentarišem cjelokupnu igru ekipe. Mogu komentarisati svoj nastup i reći da sam trebao i morao bolje iskoristiti vrijeme provedeno na terenu", izjavio je Osmanagić.

U narednom, posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva, Sarajevo ima priliku popraviti dojam protiv slabašnog i posljednjeplasiranog Leotara na svom terenu.

"Sarajevo svakako treba pobijediti u utakmici protiv Leotara. Ove sezone Leotar igra lošije nego prethodnih i sa negativnim nizom dolaze na Koševo. Tradicija je na našoj strani i bez ikakvih kalkulacija ulazimo u utakmicu sa željom za tri boda. Sve ostalo, osim punog plijena, bilo bi neuspjeh", jasan je bio Osmanagić.

Rekao je da je ekipa morala prikupiti više bodova u jesenjem dijelu prvenstva, ali da će se na proljeće boriti za titulu.

"Smatram da smo mogli imati bolju poziciju nego sada. Na momente smo igrali veoma dobro, isto tako, znali smo pokazati i lošije partije. Prosipali smo bodove protiv ekipa koje su na papiru lošije od nas. Na tim utakmicama smo morali sakupiti više bodova, međutim, u tome nismo uspjeli. Nalazimo se u samom vrhu ligaške tabele, sa minimalnim bodovnim zaostatkom, koji već ovaj vikend možemo smanjiti. Sigurno je da će do kraja prvenstva bitku za sami vrh voditi pet ekipa, koje su trenutno u vrhu ligaške tabele", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

U ekipu je stigao kao veliko pojačanje, nakratko se bio nametnuo stručnom štabu, no, opet je završio na klupi, odakle čeka prilike za igru. Svojim je učinkom i sam nezadovoljan.

"Igrao sam u promjenjivoj formi. Nekoliko utakmica sam odigrao dobro te stekao status standardnog člana prve postave, dok sam opet na nekim utakmicama odigrao slabije, pa izgubio mjesto u prvoj ekipi. Od mene se mnogo vise očekivalo i ja sam svjestan toga. Također, i ja sam više očekivao, ali nisam uspio zadovoljiti svoje ambicije, što je za pojedinca ipak najvažnije. U narednom periodu me očekuje intenzivan rad, kako bih poboljšao svoju formu", kazao je Osmanagić.

On vjeruje kako će ekipa na proljeće igrati bolje, nakon što se timu priključi Nemanja Bilbija.

"Bilbija je igrač koji će svakoj ekipi biti od velike koristi. Nedostajao nam je jedan napadač u toku ovog dijela sezone. Sigurno će Bilbija biti od koristi te smatram da će se dobro uklopiti u ekipu nakon zajedničkih priprema", završio je Osmanagić.