Nogomet
2

Amer Ordagić: Sve osim poraza za nas je dobar rezultat

Piše: A. D.
Amer Ordagić
Amer Ordagić
Dan uoči utakmice protiv Sarajeva koju u Gradačcu s nestrpljenjem isčekuju, fudbaleri Zvijezde odradili su posljednji trening pred meč.

Izabranici Petra Šegrta u dobroj atmosferi dočekuju utakmicu protiv favorizovanog protivnika, uz vjeru u pozitivan rezultat. Optimističan je i Amer Ordagić.

"Svi u klubu s nestrpljenjem isčekujemo sutrašnju utakmicu. Svjesni smo snage Sarajeva i znamo da ćemo ugostiti najkvalitetniji tim u državi. Sve osim poraza za nas bi predstavljalo pozitivan rezultat. Imamo prednost domaćeg terena, sigurno ćemo imati i veliku podršku sa tribina, pa ćemo, ukoliko se ukaže prilika, pokušati iznenaditi i pobijediti Sarajevo“, izjavio je Ordagić za Klix.ba.

Jedan od najboljih igrača Zvijezde uvjeren je da će tribine na stadionu Banja Ilidža biti ispunjene, a iskoristio je priliku da navijače i Zvijezde i Sarajeva pozove na fer i sportsko navijanje.

"Protivnik je atraktivan, a u gradu su svi željni fudbala, tako da ne sumnjam u dobro ispunjene tribine na našem stadionu. Očekuje se i veliki broj navijača Sarajeva. Oni su dobro došli u naš grad, a mi u Zvijezdi se nadamo da će se i oni, kao i naši navijači, ponašati u sportskom duhu, te fer navijati“, dodao je Ordagić.

U timu Zvijezde na sutrašnjoj utakmici neće biti novajlija Mirka Radovanovića i Brazilca Cardoza, koji još uvijek nisu kompletirali papirologiju potrebnu za nastup, dok zbog viška žutih kartona neće nastupiti ni golman Selmir Brkić.