Nogomet
20

Amer Gojak: Pokušat ćemo iskoristiti mane FK Sarajevo

Piše: D. B.
Amer Gojak u dresu Olimpica
Amer Gojak u dresu Olimpica
U subotu će u okviru 8. kola BHT Premijer lige BiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" mali gradski derbi odigrati Sarajevo i Olimpic. Vukovi se nadaju da će uspjeti iskoristiti evidentne mane koje ima Bordo ekipa te na taj način osigurati dobar rezultat na teškom gostovanju.

Olimpic je poražen u prvom kolu od Željezničara na Otoci rezultatom 0:3 i od tada ne zna za poraz. Najmlađi sarajevski premijerligaš je od tada upisao četiri pobjede i dva remija te se nalazi na četvrtom mjestu sa 14 osvojenih bodova.

"Osim poraza od Željezničara, mi smo imali dobar start sezone. Naša forma je sve bolja i nadam se da ćemo nastaviti niz bez poraza", izjavio je Gojak za portal Klix.ba.

Iako je Olimpic dokazao da je odličan tim, gostovanje na Koševu neće biti lako, posebno zbog činjenice da Sarajevo mora pobijediti.

"Sarajevo je najbolja ekipa u ligi. U subotu očekujem zaista dobru utakmicu. Oni su pod imperativom pobjede, što može biti loše, ali i dobro za nas. Očekujem žestoku borbu svih 90 minuta. Volim igrati na Koševu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat", rekao je mladi nogometaš Olimpica.

On nije krio respekt prema Sarajevu, ali vjeruje u mogućnosti svoje ekipe.

"Sarajevo je sastavljeno od dobrih individualaca koji svojim potezom mogu odlučiti utakmicu. Mi moramo biti maksimalno skoncentrisani tokom cijele utakmice, kako bi kvalitetno parirali protivniku. Sarajevo jeste izuzetno kvalitetno, ali ima i mana, koje ćemo pokušati iskoristiti", kazao je Gojak.

Svojim igrama u dosadašnjem dijelu prvenstva je zadovoljan.

"Što se tiče mojih igara, mogu biti zadovoljan, ali znam da mogu i bolje, pa se trudim da dodatno podignem svoju formu. Propustio sam nekoliko utakmica zbogh obavetza u U19 i U21 selekcijama BiH, ali sam sada potpuno fokusiran na Olimpic. Nadam se da ću svojim doprinosom pomoći klubu da ostvari željene rezultate", riječi su sedamnaestogodišnjeg igrača sredine terena.

Cilj Olimpica je u ovojo sezoni prvi put u svojoj historiji osigurati plasman u Evropu.

"Postavili smo visoke ciljeve, a prioritet je Evropa. U dobroj smo formi i nema razloga da ne uspijemo", smatra Gojak.

Kao favorite za titulu je izdvojio pet ekipa.

"To se zna svake godine, Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i Zrinjski, ali još neki klubovi mogu da se umiješaju u tu borbu, kao što smo mi", kazao je Gojak.

On u Olimpicu igra kao posuđen igrač zagrebačkog Dinama, a uskoro bi trebao karijeru nastaviti u Hrvatskoj.

"Iz Dinama me redovno kontaktiraju i prate moje igre. Trudim se kako bih bio spreman za izazove koji me tamo očekuje. Ekipi Dinama bih se trebao priključiti nakon završetka tekuće polusezone. Radujem se odlasku u tako veliki klub i nadam se da ću imati uspjeha u dresu Modrih", završio je Gojak.

Utakmica Sarajevo - Olimpic se igra u subotu s početkom u 17 sati.