Nogomet
55

Amer Dupovac: U Banjoj Luci nam ne odgovara ništa osim pobjede

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U 24. kolu BHT Premijer lige BiH će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci biti odigran derbi između Borca i Sarajeva. Kapitan Bordo ekipe, Amer Dupovac, u razgovoru za portal Klix.ba je rekao da njegov tim želi osvojiti puni plijen.

Dupovac je rekao da njegov tim neće biti zadovoljan bilo kojim rezultatom koji ne donosi sva tri boda.

"Utakmica protiv Borca će biti teška bez obzira što je banjalučka ekipa u maloj krizi. To u ovom derbiju ne znači ništa. Oni igraju na svom terenu i žele pobjediti pred svojim navijačima. Ipak, mi namjeravamo da se nadigravamo u Banjoj Luci i idemo na pobjedu. Ni jednim drugim rezultatom ne bismo bili zadovoljni osim pobjede", izjavio je Dupovac.

Istakao je važnost utakmice protiv Borca.

"Ova utakmica nam je važna da ostanemo u vrhu tabele i nastavimo borbu za titulu. Ipak, nije odlučujuća, jer do kraja ima još dosta da se igra", smatra kapiten Sarajeva.

Kako je rekao, najviše pažnje treba posvetiti veznoj liniji Borca.

"Veoma su snažni u sredini terena, a posebno trebamo paziti na Grujuća, Grahovca i Žižovića. Ukoliko želimo dobar rezultat, moramo ih zaustaviti", kazao je Dupovac.

U uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa BiH odigranom u srijedu Sarajevo je remiziralo sa Željezničarom i osiguralo plasman u polufinale. Bila je to 100. utakmica za Dupovca u dresu Sarajeva.

"Plasman u polufinale nam je donio novu dozu samopouzdanja. Odigrao sam svoju 100. utakmicu u najdražem dresu i velika mi je čast što nosim kapitensku traku", završio je Dupovac.

Utakmica Borac - Sarajevo se igra u subotu s početkom u 17:00 sati.