Nogomet
21

Amer Dupovac: Teško je napustiti Sarajevo, ali je vrijeme za novi korak u karijeri

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Amer Dupovac/Facebook)
Amer Dupovac (Foto: Amer Dupovac/Facebook)
Bh. nogometaš Amer Dupovac karijeru će nastaviti u moldavskom Sheriff Tiraspolu, a u razgovoru za portal Klix.ba govorio je o svom sada već bivšem klubu Sarajevu, kao i o ambicijama novog tima za koji će nastupati u narednom periodu.
Amer Dupovac (Foto: Amer Dupovac/Facebook)
Amer Dupovac (Foto: Amer Dupovac/Facebook)

Dupovac je dijete FK Sarajevo i nosio je kapitensku traku time sa Koševa. Napustiti klub u kojem je ponikao nije bilo lako za njega.

"Nije lako otići iz FK Sarajevo, dugo sam bio na Koševu. Ipak, mislim da je došlo vrijeme da napravim novi korak u karijeri, a Sheriff je klub u kojem mogu dalje napredovati", izjavio je Dupovac za Klix.ba.

Izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa moldavskim klubom, koji ima visoke ambicije u ovoj sezoni.

"Zadovoljan sam dogovorenim uslovima, ugovor sam potpisao na dvije i po godine. Ambicije Sheriffa su iste kao i ambicije Sarajeva, a to su titula u prvenstvu i osvajanje kupa. Moj novi klub je na dobrom putu, drugi je na tabeli i u polufinalu je kupa", rekao je dvadesettrogodišnji stoper.

On je uvjeren da njegov sada već bivši klub može do trofeja ove godine.

"Sarajevo definitivno može osvojiti titulu ove sezone, nadam se da će ona doći u maju. Zahvaljujem se čelnicima klubu na korektnosti, a bivšim saigračima želim mnogo sreće", kazao je Dupovac.

Tokom karijere je bio član mlade reprezentacije BiH, a sada je cilj zaslužiti poziv u A tim koji vodi selektor Mehmed Baždarević.

"Nadam se samo da će stručni štab reprezentacije pratiti moje nastupe. Ostalo je na meni", završio je Dupovac.