Nogomet
25

Amer Dupovac: Protiv Širokog nema kalkulacija, dat ćemo sve od sebe

Piše: D. B.
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Klix.ba)
Sarajevo u nedjelju u okviru 18. kola BHT Premijer lige očekuje teško gostovanje kod Širokog Brijega. Ekipa Husrefa Musemića ima negativnu tradiciju sa Širokobriježanima, ali bodove mora osvojiti ukoliko želi zadržati šansu da eventualno nakon 19. kola i kraja jesenjeg dijela prvenstva zasjedne na prvo mjesto na tabeli. Stoper Divova sa Koševa, Amer Dupovac, smatra da se njegov tim kući može vratiti neporažen.

"Sigurno je da nas očekuje jedna teška utakmica. U prilog tome govori i činjenica da su vremenske prilike u Širokom Brijegu loše, što znači da nas očekuju otežani uslovi i teren za igru. Osim toga, potrebno je istaknuti i kvalitet ekipe Širokog Brijega, koja u posljednje vrijeme igra veoma dobro. Također, tradicija nije na našoj strani, međutim, ove sezone igramo dobro u gostima i vjerujem u nastavak tog niza na gostujućim terenima", izjavio je Dupovac za portal Klix.ba.

On je najavio borbu za bodove tokom svih 90 minuta.

"Dat ćemo sve od sebe, od prve do posljednje minute. Svjesni smo važnosti ove utakmice i nema mjesta za kalkulacije. Voljni momenat mora biti na visokom nivou i ako bude tako, Sarajevo će se kući vratiti neporaženo", smatra Dupovac.

S puno respekta je govorio o protivniku s Pecare.

"Široki ima nekoliko odličnih igrača koji igraju bliže našem golu. Ove sezone su naročito učinkoviti i postižu golove. Ne bih izdvajao pojedince. Smatram da posjedujemo dovoljno kvaliteta u našim redovima da adekvatno odgovorimo svim zahtjevima koje na terenu postavi naš protivnik", kazao je stoper FK Sarajevo.

U odbranu Sarajeva ima povjerenja, posebno u saigrača Vuleta Trivunovića.

"I ove sezone, kao i prošle, Sarajevo ima najbolju odbranu u ligi. Igramo nazad veoma dobro, dobra nam je komunikacija i lijepo zvuči podatak da smo u dosadašnjih 17 kola primili samo osam golova. Nadam se da ćemo taj trend dobre igre u odbrani kontinuirano držati kroz čitavo prvenstveno. Što se tiče Vuleta, riječ je o odličnom i iskusnom igraču, koji pomaže svojim savjetima mlađim igračima", rekao je Dupovac.

Rezultatima i pozicijom ekipe je zasad zadovoljan, a vjeruje kako je prvo mjesto nakon jesenjeg dijela prvenstva moguće, ali će o tome uveliko odlučiti utakmica na Pecari.

"Rezultatima i pozicijom na tabeli mogu biti zadovoljan, s tim da smo trebali imati nekoliko bodova više, međutim, nalazimo se u vrhu tabele, u dobroj smo situaciji i možemo biti zadovoljni. Što se tiče mojih igara, smatram da mogu još bolje. Kada je riječ o prvom mjestu, moramo zabilježiti dobar rezultat u Širokom Brijegu, a ako uspijemo ostvariti naš cilj, neće biti nedostižno da prezimimo na vodećoj poziciji", završio je Dupovac.

Široki Brijeg i Sarajevo se sastaju u nedjelju na Pecari, a utakmica počinje u 17 sati.