Nogomet
0

Amer Dupovac: Atromitos je favorit, ali možemo iznenaditi

Klix.ba
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kapiten FK Sarajevo, Amer Dupovac, uoči prve utakmice 3. pretkola Evropske lige protiv grčkog Atromitosa, rekao je da je protivnički tim favorit, ali da Bordo ekipa može iznenaditi.

Sarajevo je za prolaz u 3. pretkolo eliminisalo norveški Haugesund. Nakon poraza 0:1 na stadionu "Asim Ferhatović Hase", Divovi su na gostovanju pobijedili rezultatom 3:1 i tako prošli dalje.

"Vjerovali smo da možemo pobijediti u gostima i to smo ostvarili. Vratili smo se u Sarajevo narednog dana i odmah započeli pripreme za narednu utakmicu. Spremni smo za nove izazove", izjavio je Dupovac za portal Klix.ba.

Atromitos je mnogo kvalitetnija ekipa od Haugesunda, zbog čega im naš predstavnik prepušta ulogu favorita.

"Ekipa Atromitosa je favorit u ovom dvomeču, ali se nadamo da ih možemo iznenaditi. Dosta su iskusni, igraju u Evropi već nekoliko godina zaredom. Upoznali smo ih, znamo odakle prijeti opasnost, ali znamo i da ima prostora koji možemo iskoristiti u našoj igri", rekao je kapiten Sarajeva.

Tim sa Koševa vjeruje da ima šanse za prolaz.

"Naravno da imamo šanse, sve je na nama. Moramo odigrati dobru utakmicu na našem terenu i revanš dočekati s povoljnim rezultatom. Bili bismo zadovoljni pobjedom bez primljenog gola", završio je Dupovac.

Utakmica Sarajevo - Atromitos počinje u 20:30 sati.