Nogomet
17

Amer Bekić: Zaboravili smo Široki, želimo pobijediti Travnik

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Sarajevo će sutra u prvoj utakmici osmine finala Kupa BiH ugostiti Travnik. Novi napadač Bordo ekipe, Amer Bekić, najavio je pobjedu nad Vezirima.

Sarajevo je u 9. kolu BHT Premijer lige poraženo na Pecari od Širokog Brijega čime je zaostatak za Širokobriježanima porastao na sedam bodova. No, Bordo ekipu očekuje utakmica osmine finala Kupa BiH protiv Travnika.

"Naravno da nismo sretni zbog izgubljene utakmice u Širokom Brijegu, ali nemamo puno vremena da razmišljamo o tome. Već smo se okrenuli Kupu BiH i Travniku, gdje idemo na pobjedu. Atmosfera je dobra i spremni dočekujemo Vezire", izjavio je Bekić za portal Klix.ba.

Na Koševu respektuju protivnika, ali očekuju pobjedu.

"Neće biti lagana utakmica, jer se Travnik u prvenstvu pokazao kao neugodan protivnik. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Svaki rezultat koji bi značio pobjedu je dobar za nas, jer nam to vraća samopouzdanje i vjeru pred nastavak prvenstva", rekao je napadač FK Sarajevo.

On je nedavno stigao na Koševo nakon što mu je istekao ugovor sa Zrinjskim, koji nije produžio.

"Lijepo sam prihvaćen u novom klubu. Ovdje se zaista radi profesionalno, što je veoma važno za ozbiljan kolektiv kakav je FK Sarajevo", kazao je Bekić.

Bekić zasad priliku za igru dobija ulaskom s klupe.

"Normalno je da se svaki igrač nada velikoj minutaži, pa tako i ja. Radim maksimalno na treninzima, a trener će odlučiti koliko ću igrati", jasan je bio nekadašnji mladi reprezentativac BiH.

Iako se Sarajevo ne nalazi u dobroj poziciji, na Koševu ipak vjeruju u osvajanje titule.

"Idemo utakmicu po utakmicu. Želimo pobjeđivati i spremni smo za to. Nadamo se da ćemo na kraju prvenstva biti zadovoljni i sretni", završio je Bekić.

Utakmica Sarajevo - Travnik se igra sutra od 17:00 sati.