Nogomet
0

Amer Bekić: Protiv Boteva moramo odigrati hrabro, vjerujem u prolaz

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Zrinjski večeras igra revanš protiv bugarskog Boteva u okviru 2. pretkola Evropske lige, nakon što je u Mostaru u prvom susretu bilo 1:1. Napadač Plemića Amer Bekić očekuje veoma tešku utakmicu, ali vjeruje da će mostarski tim ipak osigurati mjesto u 3. pretkolu pomenutog takmičenja.

Bekić je u razgovoru za portal Klix.ba rekao kako smatra da je njegova ekipa odigrala dobro u prvoj utakmici, uprkos neriješenom rezultatu.

"Odigrali smo jednu dobru utakmicu, a svaki igrač je dao sve od sebe. Prvo poluvrijeme smo bili bolji protivnik, a u drugom poluvremenu smo malo stali. No, sve u svemu, mislim da smo odigrali jednu kvalitetnu utakmicu sa snažnim protivnikom", izjavio je Bekić.

Iako je zadovoljan igrom, napadač Plemića ističe da se ipak moglo više postići.

"Mogli smo proći i bolje, ali eto, nismo imali sreće u nekim šansama. Utakmica je bila otvorena, pogotovo u drugom poluvremenu, gdje smo mogli i mi, ali su mogli i oni do pobijede", kaže Bekić.

On smatra da Zrinjski mora odigrati hrabro. Rekao je da neće biti lako, ali da očekuje plasman u 3. pretkolo. O protivniku govori samo najbolje.

"Botev je zaista dobra ekipa sa kvalitetnim individualcima. Moramo odgovoriti hrabrom igrom, ali ne smijemo žuriti. Idealno bi bilo kada bismo postigli gol na početku utakmice. Mislim da strpljivom i borbenom igrom možemo ostvariti plasman u 3. pretkolo. Neće nam biti lako, ali vjerujemo u uspjeh. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe", kazao je Bekić.

Ukoliko ekipa Zrinjskog eliminiše bugarski Botev, u 3. pretkolu Evropske lige će igrati protiv Stuttgarta.

"Ako prođemo, igrati sa jednim klubom kao što je Stuttgart bi bilo zaista nešto veliko. Uradit ćemo sve kako bismo osigurali taj dvomeč", završio je Bekić.