Nogomet
0

Amer Bekić: Liga će na proljeće biti zanimljiva, cilj nam je barem jedan trofej

Piše: D. B.
Amer Bekić
Amer Bekić
Bh. premijerligaši su na odmoru nakon odigranih 19 kola u jesenjem dijelu prvenstva, sabiraju se utisci, prave analize prvog dijela sezone i planovi priprema za proljeće. Nogometaš Zrinjskog i mladi reprezentativac BiH, Amer Bekić, vjeruje da će drugi dio prvenstva biti izuzetno zanimljiv.

Zrinjski je prvi dio sezone završio na četvrtoj poziciji i sa 34 osvojena boda, baš kao i trećeplasirani Široki Brijeg. Mostarci imaju dva boda manje od Sarajeva, koje je na drugom mjestu te četiri manje od prvoplasiranog Željezničara. Bekić je zadovoljan rezultatima Zrinjskog, mada žali za ponekim izgubljenim bodom.

"Zadovoljni smo načinom na koji smo odradili prvi dio sezone, iako smo mogli imati više bodova, ali šta je tu je. Međutim, napravili smo zadovoljavajući rezultat, igramo dobru igru i zapaženu ulogu u prvenstvu, a još uvijek smo i u Kupu BiH. Ekipa je doživjela promjene, neki su igrači otišli, neki došli, a kako se sve to pokazalo, ocijenit će stručni štab", izjavio je Bekić za portal Klix.ba.

Istakao je da se kvalitet Premijer lige popravio u odnosu na prethodne sezone.

"Sigurno je da Premijer liga napreduje, posebno ako se gleda period od dvije godine. Ipak, nadam se da će to biti i bolje, kao i uslovi za treniranje, stadioni i slično", kazao je Bekić, koji suđenje nije želio komentarisati.

Cilj Plemića u narednoj sezoni je osvojiti barem jedan trofej.

"Želja nam je da osvojimo trofej na kraju ove sezone. Sve je na nama. Mislim da će liga biti sve zanimljivija kako se bude bližila svom kraju. Trenutno je u borbi za titulu barem 6 klubova. Tokom pauze ćemo se dobro pripremiti, a dobili smo određene zadatke i na odmoru", kazao je napadač Zrinjskog, koji ugovor ima do ljeta 2014. godine.

Da li će uskoro promijeniti sredinu, nije siguran.

"Imam ugovor do sljedećeg ljeta, ali je tokom prelaznog roka sve moguće. Vidjet ćemo", završio je Bekić.