Nogomet
1

Amar Osim u administraciji Željezničara, Đurbuzović ostaje na klupi

Klix.ba
Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Amar Osim (Foto: Klix.ba)
Menadžer Amar Osim će se u narednom periodu posvetiti administraciji FK Željezničara, što podrazumijeva brigu o transferima, omladinskom pogonu i ostalim administrativnim poslovima, saopćeno je na oficijelnoj stranici kluba s Grbavice.

"Za evropski iskorak nisu dovoljni samo dobri rezultati u domaćim takmičenjima, nego i dobro organizovana administracija koja će uspješno pratiti rezultate na zelenim terenima i svojim radom omogućiti još brži i veći napredak najtrofejnijeg fudbalskog kluba u Bosni i Hercegovini. Potreban je i dobro organizovan omladinski pogon koji će od naših mladih nada FK Željezničar podariti nove Džeke, Štiliće, Šehiće, Zolotiće, Hodžiće… koji će u budućnosti biti okosnica prvog tima", stoji u saopćenju, te se dodaje da će ekipu sa klupe i dalje voditi šef stručnog štaba Hajrudin Đurbuzović.

Napominje se da navijači Željezničara nemaju razloga za zabrinutost.

"Plava lokomotiva nastavlja svoj evropski put i dominaciju u domaćem fudbalu sa Amarom Osimom na čelu. Igra i rezultati u posljednjih nekoliko kola nisu ono na šta smo navikli, ali podrška navijača je sada najpotrebnija kako bismo zajedničkim snagama izašli na pobjednički kolosijek", stoji na oficijelnoj stranici Željezničara.