Premijer liga BiH
0

Amar Osim: "Moramo pobijediti kod kuće"

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
FK Željezničar dočekuje FK Slaviju sutra u 20.15 sati na stadionu Grbavica povodom odigravanja 20. kola Premijer lige BiH.

''Želji'' odgovara samo pobjeda, ali upitno je imaju li igrači trenera Amara Osima snage da izdrže ritam takmičenja koji im je nametnut nakon što su se uključili u borbu za osvajanje Kupa i titule prvaka BiH.

Osim smatra da u taboru plavih pripremaju igrače na takav tempo igranja koliko je to u mogućnosti kluba, dok o tituli i Kupu još ne razmišlja jer je ''Željin'' primarni cilj nastup u nekom od evropskih takmičenja.

''Mi moramo pobijediti kod kuće s kim god da igramo. Jedino brine ritam takmičenja koji nam je nametnut jer igramo utakmice svakih par dana, dok ekipa Slavije dolazi na Grbavicu rasterećena i odmorna. O osvajanju titule ili Kupa možemo razmišljati ako na vrijeme ispunimo ovogodišnji plan izlaska u Evropu'', kazao je Osim na pres-konferenciji.

''Željin'' veznjak Samir Bekrić kaže da su naredne četiri utakmice najbitnije, nakon čega će se situacija na tabeli Premijer lige razjasniti.

Šef stručnog štaba Amar Osim neće moći računati na Muamera Svraku koji ne može nastupiti zbog tri žuta kartona i Alena Mešanovića koji je povrijedio ligamente. Edin Višća i Srđan Stanić su trenirali zadnja dva dana, ali Osim kaže da nije sigurno hoće li biti u kombinaciji za sutrašnji ogled.