Nogomet
13

Alžir novčano kažnjen jer su navijači laserom ometali ruskog golmana

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Zbog neprimjerenog ponašanja njihovih navijača na Svjetskom prvenstvu u Brazilu Alžirski nogometni savez (FAF) kažnjen je novčano s 50.000 švicarskih franaka.

"Disciplinski odbor Svjetske nogometne federacije kaznio je Alžirski nogometni savez s 50.000 švicarskih franaka i također ih je ukorio zbog neprimjerenog ponašanja alžirskih navijača na utakmicama koje je odigrala reprezentacija na Svjetskom prvenstvu", stoji u FIFA-inom saopćenju.

Najveće prigovore na ponašanje alžirskih navijača imali su iz Ruskog nogometnog saveza zbog ometanja njihovog golmana Igora Akinfejeva laserskom zrakom prilikom primanja izjednačujućeg gola u njihovom međusobnom ogledu (1-1). Upravo je spomenuti gol bio dovoljan Alžiru da izbori historijskog plasman u osminu finala, a nakon susreta ruski selektor Fabio Capello okrivio laser za ispadanje.

"Alžirski nogometni savez žali zbog neodgovornog ponašanja nekiolicine navijača i podsjeća da su pirotehnika i laseri strogo zabranjeni na nogometnim travnjacima. Apeliramo na sve navijače koji podupiru nacionalnu ekipu da to čine civilizirano i besprijekornim ponašanjem. To će spriječiti nove sankcije koje bi nakon posljednjeg slučaja mogle značiti suspenziju", stoji u saopćenju FAF-a.