Nogomet
0

Alves: Za sve je, zapravo, kriv Mourinho

Totalsport
Dani Alves (Foto: AFP)
Dani Alves (Foto: AFP)
Iako su nogometaši Barcelone u utorak, u prvom četvrtfinalnom meču Lige prvaka, gostovali na Parku prinčeva u Parizu kod PSG-a, Barcelonin brazilski desni bek Dani Alves uspio je i u tu priču nekako smjestiti trenera Real Madrida Josea Mourinha.

U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka prije dvije godine između Real Madrida i Barcelone, katalonska ekipa je pobijedila s 2-0. Lionel Messi tada je oba gola dao nakon isključenja Portugalca Pepea, koji je dobio izravni crveni karton zbog starta na brazilskom desnom beku Barcelone Daniju Alvesu. Realove navijače naročito je naljutilo što je Brazilac tada dugo ležao na terenu, bio je iznesen na nosilima, a samo koju minutu nakon crvenog kartona je opet najnormalnije trčao.

Tu utakmicu je sudio Nijemac Wolfgang Stark. Jose Mourinho stavio ga je nakon utakmice na ''svoju crnu listu sudija''.

Poprilično loše suđenje Wolfganga Starka obilježilo je prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka između PSG-a i Barcelone (2-2) na Parku prinčeva. Iz obje ekipe su imali pritužbe na njegovo suđenje, a u Barceloni se ljute što je Zlatan Ibrahimović gol za 1-1 dao iz ofsajda.

Dani Alves je dan nakon utakmice izjavio: "Kada je sudija pod pritiskom, to na njega utječe".

Upitan misli li na Josea Mourinha i slučaj otprije dvije godine čiji je bio glavni protagonista, odgovorio je kratko: "Da!"

Onda je rekao nešto više o tome: "Protesti utječu na sudije. U utorak sam bio očigledno fauliran, slično kao i na Bernabeuu od Pepea. No, ništa nije dosuđeno, jer ja sam, eto, obilježen kao igrač koji glumi. Da mi je njihov igrač slomio nogu, možda bi i nešto bilo dosuđeno. Nije mi slomio nogu, pa sam ja valjda opet bio igrač-glumac".

I nakon što je to sve rekao, dodao je: "Ali, nemojmo pričati o sudijama, jer u nogometu su važni igrači. Ako je sudija važan faktor utakmice, znači da je nešto krivo uradio. Nije da se mi žalimo, samo želimo podvući da postoje situacije koje utječu na rezultat utakmice".