Nogomet
0

Alonso: Spremni smo za penale

FENA
Xabi Alonso
Xabi Alonso
Vezni nogometaš Liverpoola Xabi Alonso izjavio je da je njegova ekipa spremna za još jednu penal seriju u okršaju s Milanom u finalu Lige prvaka u srijedu u Atini.

Prošli put kada su se te dvije momčadi srele u finalu, 2005. u Istanbulu, Liverpool je slavio poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca. Alonso kaže da ne bi volio da finale bude riješeno penalima, ali da je njegova ekipa vježbala izvođenje jedanaesteraca.

"Finale će biti teže od onog u Istanbulu. Želimo da pobijedimo bez penala, ali smo ih, ipak, vježbali. Atinsko finale u srijedu će biti druga priča i moramo da igramo bez osvrtanja na Istanbul", rekao je Alonso, strijelac izjednačujućeg pogotka za Liverpool u finalu 2005. godine.

Španski reprezentativac smatra da će glavna prijetnja po gol Josea Reine doći od Brazilca Kake.

"Brazilac je senzacionalan nogometaš, sposoban da uradi bilo šta. U polufinalu protiv Manchester Uniteda bio je ključni igrač i mi ne želimo da mu damo takav prostor. Ukoliko želimo da pobijedimo, moramo da odigramo meč sezone", dodao je Alonso.

Španac još nije siguran da li će početi utakmicu u Atini. Revanš susret polufinala protiv Chelsea posmatrao je s klupe, a njegovo mjesto u veznom redu zauzeo je Argentinac Javier Mascherano.