Nogomet
14

Almir Bekić: U derbiju nema favorita, Bekrić i Stevanović su ključni igrači Željezničara

Piše: D. B.
Almir Bekić (Foto: Edin hadžihasić/Klix.ba)
Almir Bekić (Foto: Edin hadžihasić/Klix.ba)
Sarajevo će u okviru 26. kola Premijer lige BiH ugostiti Željezničar u 107. gradskom derbiju. Prvotimac Bordo ekipe Almir Bekić je u izjavi za medije istakao da favorita nema, ali da očekuje nastavak pobjedničkog niza svoje ekipe.

Almir Bekić se na teren vraća nakon što se oporavio od povrede i zaigrao protiv Viteza. Za vječiti derbi će biti spreman.

"Najbitnije je da sam se vratio na teren, medicinski tim je učinio sve da se što prije oporavim. Uspjeli smo i zadovoljan sam kako sam odigrao utakmicu protiv Viteza, iako je povreda ostavila traga. Slijedi derbi, ima dosta vremena do nedjelje da se pripremim", izjavio je Bekić.

Novi derbi će, kao i svaki drugi, biti veoma težak za oba tima. Bordo ekipa se nada pobjedi.

"Bit će to teška utakmica u kojoj forma i pozicija na tabeli ne igraju nikakvu ulogu. Oni su u prvom dijelu sezone bili u krizi, ali su nas dobili na Grbavici. Sada smo mi u nešto boljoj formi, dat ćemo sve od sebe kako bismo nastavili niz pobjeda", rekao je nogometaš FK Sarajevo.

Željezničar će prije derbija odmjeriti snage sa Slobodom u revašu polufinala Kupa BiH.

"Možda će ekipa Željezničara biti više istrošena, ali se za derbi uvijek nađe motiv više. Ovo su posebne utakmice na kojima vas gledaju hiljade ljudi", istakao je Bekić.

Gradski derbi bi mogao odlučiti dosta toga kada je riječ o borbi za Evropu.

"Utakmica bi mogla biti presudna, pobjedom bismo se možda i odvojili od konkurenata i jednom nogom zakoračili u Evropu" , smatra prvotimac tima sa Koševa.

Respekt prema Željezničaru nije krio.

"Imaju dobre igrače, doveli su dosta kvalitetnih pojedinaca, a ključni igrači su Stevanović i Bekrić", završio je Bekić.

Vječiti derbi se igra u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase s početkom u 17:00 sati.