Nogomet
79

Almir Bekić: Duljević je iskoristio povjerenje selektora, nadam se debiju i dobrom rezultatu protiv Danske

Piše: D. B.
Almir Bekić
Almir Bekić
Jedan od dvojice nogometaša FK Sarajevo koji se nalaze s reprezentacijom BiH u Japanu zbog nastupa na Kirin kupu je Almir Bekić. Govoreći za portal Klix.ba je rekao da se nada svom prvom nastupu za A selekciju, ali i pobjedi protiv Danske u polufinalu.

Nakon poraza od Španije u Švicarskoj Zmajevi su otputovali u Japan gdje se osjećaju ugodno i u odličnim uslovima pripremaju za duel s Dancima.

"Smještaj i usluga u Japanu su na vrhunskom nivou. Zaista imamo sve što nam je potrebno, posebno kada je riječ o pripremi za utakmicu s Danskom", izjavio je Bekić.

On je bio ugodno iznenađen pozivom u reprezentaciju BiH i smatra ga krunom svoje dosadašnje karijere.

"Iskreno, poziv nisam očekivao iako sam odigrao dobro u protekloj sezoni. Znam da je selektor ranije pratio moje igre u dresu Sarajeva i zaista mi mnogo znači što me je pozvao, posebno jer sam ranije igrao za mladi državni tim. Ovo je nagrada za moj dosadašnji rad", rekao je novi reprezentativac BiH.

Protivnik u polufinalu Kirin kupa bit će Danska.

"Danci su ekipa za respekt, jak su kolektiv, ali ako mi budemo na svom nivou, rezultat neće izostati", smatra Bekić.

Nogometaš FK Sarajevo se nada debiju za Zmajeve. Samo riječi hvale imao je za selektora Mehmeda Baždarevića koji je dao priliku i igračima iz Premijer lige BiH.

"Nadam se da ću debitovati za reprezentaciju, jer želim opravdati Baždarevićevo povjerenje. Izuzetno ga cijenim, jer je jedan od rijetkih selektora koji daju šansu igračima iz domaćeg prvenstva. To je ispravno, a najbolji dokaz je moj saigrač i cimer Haris Duljević, koji je iskoristio povjerenje selektora i dokazao da se na njega može ozbiljno računati", završio je Bekić

Utakmica BiH - Danska se igra u petak od 9:00 sati po našem vremenu.