"Moramo što manje griješiti"
0

Allegri: Protiv Barcelone nećemo igrati kao Mourinhov Inter

Totalsport
Massimiliano Allegri  (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
"Barceloni ćemo se suprotstaviti hrabro, s motivacijom i vedrinom", najavio je trener Milana Massimiliano Allegri prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka na San Siru.

Milanov gradski rival Inter uspio je prije dvije sezone, kada ga je vodio Jose Mourinho, vrlo defanzivnom taktikom preskočiti Barcelonu u dvije utakmice na putu do naslova prvaka. Milanov trener je podvukao da njegova ekipa tako ne može igrati.

"Nama je teško igrati u stilu Mourinhovog Intera, oni su bili više fizička ekipa. Mi moramo nastojati napraviti što je moguće manje grešaka i predstaviti se s napadačkim mentalitetom", izjavio je Alegri.

Dodao je kako bi Robinho, koji je pauzirao dvije sedmice zbog povrede, mogao biti spreman za utakmicu.

"Morat ćemo još procijeniti njegovo stanje prije utakmice. Nemojte zaboraviti da imam Maxija Lopeza i Stephana El Shaarawyja".

Najbolji Milanov odbrambeni nogometaš, Brazilac Thiago Silva, propustit će oba četvrtfinalna meča Lige prvaka protiv Barcelone.

Posljedica je to povrede početkom subotnjeg meča između Milana i Rome na San Siru, koji je domaća ekipa dvama golovima Zlatana Ibrahimovića dobila 2-1. Medicinski su pregledi u nedjelju potvrdili povredu bedrenog mišića zbog koje će Brazilac morati pauzirati između tri i četiri sedmice.

"Imam solucije za odbranu. Da nisam postavio Silvu u susretu protiv Rome i da smo zbog toga igrali loše, znam da bi me kritizirali zbog čega nije igrao u tom meču", zaključio je Allegri.