Serie A
21

VIDEO / Allegri: Nije bilo jedanaesterca; Alessio: Incidenti se dešavaju

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Trener Milanovih navijača Massimiliano Allegri pošteno je nakon derbija 14. kola Serie A protiv Juventusa rekao kako je njegova ekipa do tri boda došla iz nepostojećeg jedanaesterca.

Slavili su Milanovi nogometaši na San Siru minimalnu 1-0 pobjedu, a jedini gol je postigao Robinho u 31. minuti s bijele tačke. Pokazale su videosnimke da najstrože kazne nije bilo budući da lopta Mauricia Islu nije pogodila u ruku, već u rebra.

"Uz aut-liniju zaista se činilo kao penal, ali nakon što sam pogledao videosnimke vidio sam da nije trebao biti suđen", rekao je Allegri nakon susreta u kojem je Juventus pretrpio prvi gostujući poraz u 18 mjeseci.

"Ova utakmica zaista je bila prava bitka igrača. Dopustili smo Juventusu samo jedan udarac u okvir gola, dok smo mi stvorili četiri ili pet sjajnih gol-prilika. Mislim da je ekipa dala apsolutno najbolje protiv Juventusa koji u ovom trenutku radi velike stvari. Sjajno je što smo Juventusu zapravo uskratili bilo kakve prilike. Branili smo se na organiziran način i momci zaslužuju priznanja zbog toga. Radili smo dobro kao momčad i to je pozitivan znak."

Upitan je Allegri i za komentar javnog priznanja predsjednika Milana Silvija Berlusconija da želi angažirati Pepa Guardiolu kao njegovu zamjenu.

"Polaskan sam što klub traži Guardiolu kao moju zamjenu budući da je on jedan od najboljih svjetskih trenera."

S druge strane, pomoćni trener Juventusa Angelo Alessio rekao je:

"Nismo igrali kao ekipa, kao jedna cjelina i onda smo ovako izgubili. Bilo je i određenog umora nakon utakmice protiv Chelseaja iako u određenim utakmicama energija i motivacija dođu sami po sebi. Penal? Ne usudim se pomisliti šta bi se dogodilo da je nama dosuđen takav penal, ali incidenti se događaju."

Juventus je izgubio tek dvije od posljednje 53 utakmice u Seriji A i obje su došle od milanskih klubova, budući da je Inter savladao Staru damu u Torinu početkom mjeseca s 3-1.