Nogomet
0

Allegri: Nećemo stati na prvenstvu, želimo i Kup

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Osvajanje naslova talijanskih nogometnih prvaka nije jedina preokupacija Milanovog trenera Massimiliana Allegrija pred subotnju ligašku utakmicu kod Rome. Žele i Talijanski kup, kaže.

"Rossonerima" je i bod na Olimpijskom stadionu u utakmici 36. kola dovoljan za naslov u Seriji A, međutim, Allegrijeva potpuna koncentracija nije samo na toj utakmici.

"Susret u utorak kod Palerma itekako nam je važan jer nam otvara vrata finala Talijanskog kupa. Odluke koje ću donijeti vezano za utakmicu u Rimu, donijet ću s mislima na utakmicu u Kupu. Posebno se to odnosi na vezni red", kaže Allegri bez primisli na podcjenjivanje sljedećeg suparnika.

"Igramo protiv ekipe koja je iznimno motivisana. Nakon što je Lazio u prošlome kolu upisao poraz (1-0 protiv Juventusa, op.a.) Roma se našla u prilici plasirati se u Ligu prvaka. Treba nam samo bod, ali ni on nam možda neće biti nužan za naslov prvaka."

Protiv Palerma će Milan tražiti pobjedu nakon što je prva utakmica polufinala Kupa završila remijem 2-2.

Dodajmo da se za utakmicu kod Rome u Milanov tim vraćaju Zlatan Ibrahimović i Alexandre Pato.

"Ibrahimović ima ogromnu želju, morat će dobro odigrati. Imam i Pata, svi su mi napadači zdravi", dodao je Allegri kojeg su talijanski mediji upitali misli li da će i sljedeće sezone moći računati na usluge švedskog napadača.

"Mislim da će ostati u Milanu", odgovorio je šef struke crveno-crnih sa San Sira.