Pohvalio svoje igrače
0

Allegri: Nadamo se trećem mjestu, ali glavni cilj je razvoj ekipe

Totalsport
Massimiliano Allegri
Massimiliano Allegri
Trener Milana Massimiliano Allegri nije bio nezadovoljan uprkos tome što je njegova ekipa na gostovanju kod Cagliarija u 24. kolu Serije A osvojila samo bod (1-1) i to pogotkom Marija Balotellija iz penala u završnici dvoboja.

Allegri je pohvalio svoje mlade nogometaše jer su se uspjeli vratiti iz rezultatskog minusa, ali je upravo njihovo neiskustvo istaknuo kao glavni razlog što "rossoneri" nisu uzeli sva tri boda.

"Danas smo na terenu imali četvoricu igrača rođenih 1992. godine. S malo više iskustva, ne bismo primili gol", rekao je Allegri.

Činjenicu da je Stephen El Shaarawy, autor 15 ovosezonskih pogodaka, u posljednjih sedam kola pogodio samo jednom, Allegri je komentirao sljedećim riječima:

"On je dosad je bio naš glavni igrač, ali još uvijek je dečko od 20 godina i normalno je da mu se događaju rupe u formi. Mislim da ne postoji problem njegove kompatibilnosti s Balotellijem."

Milan je trenutno tri boda udaljen od Lazija koji drži treće mjesto, ono koje vodi u kvalifikacije Lige prvaka.

"Nadamo se da ćemo uhvatiti treću poziciju, bio bi to sjajan doseg. Glavni je cilj razvijati ekipu, velika je stvar što smo u samo četiri mjeseca uspjeli obnoviti sastav. Niko drugi to ne radi u Evropi", zaključio je Allegri.