Nogomet
0

Allegri: Drugi penal je sudija poklonio Barceloni

Totalsport
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
Massimiliano Allegri (Foto: AFP)
"Jedan penal smo Barceloni poklonili mi, a drugi im je poklonio sudija", komentarisao je trener Milana Massimiliano Allegri nakon poraza 3-1 na stadionu Camp Nou.

Barcelona je do polufinala Lige prvaka stigla pobjedom u kojoj je Lionel Messi zabio dva gola iz penala. Prvi je sam iznudio, nakon što ga je u kaznenom prostoru srušio Antonini, a drugi je holandski sudija Kuipers dosudio jer je Nesta povlačio za dres Busquetsa nakon kornera.

Rossoneri su puno prigovarali nakon te odluke, jer očito nisu navikli da sudije dosljedno provode pravila, što često i ne čine…

"Šteta, taj drugi penal se dogodio u trenucima kada Barcelona i nije igrala posebno dobro, pred kraj prvog poluvremena. Oni su imali dva penala. Jedan smo im mi poklonili, a drugi sudija. Napravili smo dosta grešaka i imali puno netačnih dodavanja kada smo bili u situacijama utrčavanja u prazan prostor. Kod rezultata 1-1 osjetili smo svoju šansu za prolaz. Dakako, nakon što je Barcelona povela s 3-1, bilo joj je znatno lakše mirno privesti utakmicu kraju", izjavio je Allegri.

"Nije bilo lako otići na odmor nakon tog dubioznog penala. Još su imali i sreće kod trećeg pogotka, kako im se lopta odbila. Nakon toga se Barcelona opustila i protok lopte joj je bio puno bolji. Mi smo imali puno mogućnosti za stvaranje prilika, ali smo suviše griješili u dodavanjima i donosili neke pogrešne odluke", dodao je trener Milana.