Nogomet
18

Alispahić nakon napuštanja Zenice: Čelik je veliki klub i izaći će iz krize

Piše: E. I.
Kemal Alispahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kemal Alispahić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kemal Alispahić više nije trener FK Čelik.

Kada je nekadašnji trener Željezničara i Sarajeva preuzeo tim sa Bilinog Polja stigao je na ruševine. Pred strategom Čelika bili su teški izazovi. Ponajbolji igrači napustili su Zenicu, ipak, uhvatio se ukoštac s problemima i počeo raditi.

Angažovani su igrači koji su u tim trenucima bili slobodni i koji su se finansijski uklapali u skroman budžet Zeničana. Između ostalih stigli su Brković, Haurdić, Pliska, Marković, Hrkač, Ružić, Šivšić... a zadržani su Salčinović i Jusić.

Premda su čelnici kluba znali da je obavio pripreme na Kamberovića Polju svega nekoliko dana prije početka prvenstva, nerealno su očekivali bolje rezultate. Ipak, stvarnost je izgledala potpuno drugačije. U osam odigranih kola Čelik je osvojio pet bodova. Danas je sporazumno raskinut ugovor sa prvim šefom struke Kemalom Alispahićem.

"Čelik je veliki klub i izaći će iz rezultatske krize. Proteklih mjeseci sam radio šest ili sedam sati dnevno, mislim da se se klub stabilizovao i da je situacija puno bolja u odnosu na kraj juna kada sam stigao. Zeničani sada igraju dvije utakmice kući i sa dva trijumfa mogu se priključiti gornjem dijelu tabele, vjerujem da će tako i biti. Sada imam neke druge planove u karijeri", kazao je Alispahić za Klix.ba koji je imao veliko povjerenje igrača.

Kako saznajemo, najveći zagovarač za odlazak Alispahića bio je Arnel Kalušić, nekadašnji karatista koji je predsjednik kriznog štaba tima sa Bilinog Polja. Čelik će protiv Viteza sa klupe voditi pomoćnici Kamberović i Hrustanović. Mogući nasljednici Alispahića su Mirza Varešanović ili Darko Vojvodić.