Nogomet
0

Alija Porča: Niko nije protjeran iz Čelika, igrači su u Zenici

Klix.ba
Proteklih dana u medijima su se pojavile informacije kako su nogometaši Čelika Stipe Barać i Nikola Simić "protjerani" iz Zenice zbog toga jer nisu imali uredne prijave boravka u Bosni i Hercegovini.
Alija Porča
Alija Porča

Služba za poslove sa strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, nakon derbija 20. kola BHTelecom Premijer nogometne lige Bosne i Hercegovine koji je odigran na stadionu Bilino Polje u Zenici između Čelika i Sarajeva, kontrolisala je igrače oba tima gdje je utvrđeno da više njih ne posjeduje prijavu boravka u našoj zemlji. Među igračima Čelika, prijave nisu imali Stipe Barać i Nikola Simić.

Direktor NK Čelik Alija Porča u izjavi za Klix.ba je kazao kako igrači nisu protjerani, kako su pisali pojedini mediji, te da se trenutno nalaze u Zenici.

Nikola Simić
Nikola Simić

"Igrači nisu protjerani, u Zenici su i svi čekamo sada rješenje Službe za poslove za strancima Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, nakon čega će igrači imati zakonski rok za žalbu. Nama je ovo druga ili treća provjera igrača, prva je bila kada smo igrali sa Rudarom iz Prijedora, kada su i njih kontrolisali, a sada evo i nakon utakmice sa Sarajevom izvršena je kontrola igrača oba tima", kazao je Porča.

On je još dodao da su zahtjevi za radne dozvole u proceduri te da su provjere izvršene po završetku utakmice, a ne kako se pisalo na poluvremenu ili prije početka utakmice.

Nikola Simić u Čelik je došao u augustu 2013. godine, a u razgovoru za Klix.ba je kazao kako je vezano za ovaj slučaj dao izjavu u Službi za strance, te da će biti u proceduri.

"Mogu samo reći da sam dao izjavu u Službi za poslove sa strancima i znam da ću biti u proceduri. Protjerivanje niko nije spominjao, a i ja sam to pročitao u medijima. Meni je supruga iz Konjica tako da meni ta dozvola i ne treba, mislim da smo Stipe i ja tu žrtvovani bez ikakve potrebe", zaključio je Simić za Klix.ba