Nogomet
10

Alihodžić: Nadamo se Evropi; Beganović: Zaslužili smo pobjedu

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
U 28. kolu BHT Premijer lige Čelik je na stadionu Bilino Polje minimalnim rezultatom 1:0 savladao Željezničar, a nakon meča izjave su dali treneri oba tima.

Na klupi Željezničara u ovom meču bio je Haris Alihodžić koji je mijenjao suspendovane Edisa Mulalića i Elvisa Karića. Alihodžić smatra da je Željo loše otvorio meč i da je zaslužio poraz, ali se i dalje nada izlasku u Evropu.

"Mislim da smo ušli u utakmicu jako loše gdje nismo uspjeli uspostaviti našu igru koju smo dogovorili dan ranije i pred utakmicu. U drugom poluvremenu je bilo mnogo bolje, nakon izmjena imali smo šanse, postigli pogodak koji se nadamo se ispravno poništen. Kasnije je igra bila konfuzna i izgubili smo 1:0, ekipa Čelika je bila bolja za taj pogodak. Mi imamo sad dvije utakmice i nadamo se da ćemo obje pobijediti i da ćemo sa tim pobjedama, ako se sve poklopi, izboriti mjesto u Evropi", kazao je Alihodžić.

Trener Čelika Elvedin Beganović smatra da je njegov tim zasluženo slavio i zahvalio se navijačima na podršci.

"Ja bih se složio da smo prvo poluvrijeme mnogo bolje odigrali. Imali smo dosta prilika za drugi i treći pogodak, ali zadovoljni smo i ovim rezultatom. Mislim da je danas naša ekipa dosta dobar posao odradila. U drugom poluvremenu imali smo prilike koje nismo iskoristili, imali su i oni šanse i kad se sve sabere mislim da smo bili bolji za ovaj pogodak. Moram da kažem da je danas publika nosila naše igrače, danas su bili u iznenađujuće velikom broju i ovo pripada njima i našim igračima", kazao je Beganović.