Nogomet
35

Alidin-Dino Hajdarović: Na Koševo ne dolazimo s bijelom zastavom

Piše: D. B.
Alidin-Dino Hajdarović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
Alidin-Dino Hajdarović (Foto: Željko Miličević/Klix.ba)
U prva dva kola nove sezone BHT Premijer lige Velež je upisao pobjedu protiv Drine te remi s ekipom Mladosti iz Velike Obarske. U 3. kolu će Rođeni biti gosti Sarajevu, a nogometaš mostarskog tima Alidin-Dino Hajdarović vjeruje u pozitivan rezultat.

Hajdarović je rekao da u taboru Veleža nisu zadovoljni remijem protiv Mladosti te da će učiniti sve kako bi nadoknadili izgubljene bodove.

"Nismo zadovoljni rezultatom utakmice protiv Mladosti, pogotovo što smo dominirali svih 90 minuta. Ipak, prvenstvo je tek počelo, tako da ćemo se potruditi da što prije nadoknadimo izgubljene bodove", izjavio je Hajdarović za portal Klix.ba.

Sljedeći protivnik Veleža je Sarajevo, a utakmica se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u subotu.

"Svjesni smo da je Sarajevo najbolji tim u državi, a to su i dokazali u evropskim utakmicama, na čemu im iskreno čestitam. TI momci su predstavili BiH na pravi način. Što se tiče susreta na Koševu, mi ne dolazimo s bijelom zastavom. Imamo respektabilnu ekipu koja se iz Sarajeva može vratiti s povoljnim rezultatom. Šef nam je ukazao na mane Sarajeva i pokušat ćemo ih iskoristiti. Bila bi velika stvar za nas kad bi pobijedili Sarajevo, ali mi prije svega želimo odigrati dobru utakmicu, a rezultat će doći", rekao je sjajni nogometaš Veleža.

On je nakon završetka prošle sezone imao nekoliko ponuda iz inostranstva, bio je veoma blizu odlaska, ali je ipak ostao u Mostaru.

"Bilo je nekoliko konkretnih ponuda, ali smatram da još uvijek nisam završio svoju priču u Veležu. Smatram da se moram odužiti navijačima za podršku, a onda ću, ako bude sreće, prihvatiti inostrani angažman", kazao je Hajdarović.

Cilj Veleža je da napravi bolji rezultat u odnosu na prošlu sezonu, kada je mostarski tim završio na petoj poziciji BHT Premijer lige.

"U ovoj sezoni imamo sjajne igrače na svim pozicijama i realno je očekivati iskorak u odnosu na prošlu sezonu. No, ako želimo to ostvariti, moramo se dokazati na terenu. Nadam se da ćemo se na kraju izboriti za plasman u Evropu, jer Velež to zaslužuje", rekao je Hajdarović.

Izdvojio je i nekoliko favorita za titulu prvaka.

"Naravno, Sarajevo je prvi favorit za osvajanje prvenstva, ali su tu Široki, Željezničar, Zrinjski i naravno Velež", završio je Hajdarović.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu s početkom u 20:15 sati.