Nogomet
0

Alfredo Casimiro u debiju pred tuzlanskom publikom želi pobijediti Zvijezdu

Piše: D. Brkić
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Portugalac Alfredo Acacio Casimiro svoj debitantski nastup na kormilu Slobode pred tuzlanskim ljubiteljima fudbala imat će u subotu od 15 sati kada će na stadionu Tušanj gostovati gradačačka Zvijezda.

Trener Tuzlaka u ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđene Igora Radovanovića i Mirhada Mehanovića te na kartonirane Darka Mitrovića i Elmira Kuduzovića.

"Postigli smo saom golova u dosadašnjem dijelu prvenstva, a pola od toga djelo je Radovanovića. Zbog toga je veliki hendikep njegov izostanak. Stručni štab je zadovoljan učinkom i zalaganjem fudbalera. Počeli smo graditi tim od temelja, odnosno do odbrambene linije, a u narednim danima posvetit ćemo se veznom redu i napadu“, kaže Alfredo Casimiro.

Zvijezda iz Gradačca nikada sa Tušnja nije odnijela ni bod, ali zbog trenutnog plasmana na tabeli u rukovodstvu Slobode smatraju kako moraju biti krajnje oprezni.

"Zvijezda ima pet remija i sigurno je da će u Tuzlu doći s namjerom da ostanu neporaženi. Međutim, smatram i kako moj tim ima kvalitet i da ćemo ostvariti pobjedu. Želimo osvojiti što više bodova u narednih pet kola kako bi na zimsku pauzu otišli sa solidnom zalihom“, kaže Casimiro.

Ulaznica za utakmicu Slobode i Zvijezde neće se naplaćivati, a rukovodstvo tuzlanskog kluba poziva sve vjerne navijače da ispune tribine Tušnja i da "crveno-crnima" budu igrač viška. Utakmica počinje u 15 sati, a glavni sudija je Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.