Švicarska
0

Alexander Frei propušta Španiju

Totalsport
Alexander Frei (Foto: AP)
Alexander Frei (Foto: AP)
Selektor švicarske reprezentacije Ottmar Hitzfeld obznanio je da će povrijeđeni kapiten Alexander Frei zbog povrede desnog skočnog zgloba propustiti prvu utamicu Švicarske u grupi H na Mundijalu, protiv Španije 16. juna u Durbanu.

Frei je u srijedu stradao u duelu sa Steveom von Bergenon tokom treninga na ciriškom stadionu Letzigrund. Odmah mu je ukazana pomoć, a igralište je napustio šepajući.

Neki švicarski mediji izvjestili su da bi zbog povrede mogao propustiti cijelo Svjetsko prvenstvo. Hitzfeld je odaslao ipak znatno bolje novosti.

"Naš kapiten se najvjerovatnije neće oporaviti na vrijeme za utakmicu protiv Španije. No, nadamo se da ćemo na njega moći računati u drugoj utakmici u grupi protiv Čilea 21. juna", izjavio je Hitzfeld.

Na posljednjem Evropskom prvenstvu, na kojem je Švicarska bila jedan od domaćina, Frei se povrijedio već u prvom poluvremenu na otvarajućoj utakmici Evropskog prvenstva, na utakmici između Švicarske i Češke. U sudaru sa Zdenekom Grygerom je povrijedio ligamente koljena. Ostao je tada uz reprezentaciju, iako igrački više nije mogao pomoći, a ubrzo nakon toga bio je i uspešno operisan...