"Može uspjeti bilo gdje"
18

Alex Ferguson vidi Mourinha kao svog nasljednika na klupi Uniteda

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Legendarni menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson tipuje na Josea Mourinha kao svog potencijalnog nasljednika na klupi Crvenih đavola.

Sir Alex smatra da Portugalac ima potrebne kvalitete i karakter da uspije bilo gdje. Sedamdesetogodišnjak je na Old Traffordu punih 26 godina, a još uvijek nije otkrio da li se u skorije vrijeme namjerava povući.

No, kao čovjeka koji ga može naslijediti vidi menadžera Real Madrida, koji bi zbog loših rezultata u posljednje vrijeme mogao biti na izlaznim vratima Kraljevskog kluba.

"On može uspjeti bilo gdje, uvjeren sam u to", odgovorio je Ferguson na pitanje da li bi Portugalac uspio na Old Traffordu.

"Nikada nisam mislio da bi čovjek koji u svom životu nije odigrao nijednu utakmicu mogao biti vrhunski trener, no kada pogledate njegov karakter sve vam postane jasno. On je izvanredna i jaka ličnost", smatra Ferguson.

Prisjetio se menadžer Manchester Uniteda Mourinhove prve konferencije za novinare dok je bio u Chelseaju. "Pomislio sam 'Bože, on je drski i samosvjesni gad'. Govorio je igračima 'Pogledajte me, ja sam poseban (The Special One), sa mnom nećete gubiti'", rekao je Ferguson.