Uoči utakmice
0

Alex Ferguson: Očekujem samo probleme od Cristiana Ronalda

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
Alex Ferguson (Foto: Arhiv/AFP)
U utorak će se odigrati nova velika utakmica između Manchester Uniteda i madridskog Reala. Na Old Traffordu će se igrati revanš utakmica osmine finala Lige prvaka.

Prvi okršaj u Madridu je završio bez pobjednika (1-1), pa je tako prije revanša i jednim i drugim ostalo dovoljno nade za prolaz. U epicentru dešavanja će opet biti Cristiano Ronaldo, ne samo zbog svojih nogometnih vještina, već i jer će igrati protiv svog nekadašnjeg tima. Uz to, podsjetimo, Portugalac će u utorak zaigrati na Old Traffordu po prvi put nakon ljeta 2009. godine, tokom kojeg je prešao iz Uniteda u Real Madrid.

"Kada igrate protiv Ronalda onda možete očekivati samo probleme te večeri", rekao je trener Uniteda Alex Ferguson na konferenciji za medije uoči utakmice:

"Naravno da ćemo prvenstveno morati paziti na Ronalda i najviše uoči utakmice razmišljam o tome kako ga zaustaviti. Ali, budemo li mnogo razmišljali o njemu, mogli bi nas drugi pokopati. U svakom slučaju, bit će ovo teška utakmica za nas, ali i za njih. Mogla bi odlučiti naša obrana, odnosno, hoćemo li na pravi način igrati protiv sjajnog napada", rekao je Ferguson.

"Real ima najjaču kontru na svijetu. Samo se prisjetite kako su igrali na Camp Nou prije nekoliko dana. Tu trebamo biti pravi. Zapravo, svaki djelić odbrambene taktike moramo odraditi savršeno", dodao je.