Nogomet
6

Alessandro Del Piero napušta Sydney FC

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon što je sa Sydneyjem igrao polufinale australskog prvenstva, potvrđeno je kako će legendarni Talijan promijeniti sredinu.

Dvije sezone Alessandro Del Piero je nosio dres Sydneyja i sada je došlo vrijeme za rastanak. Klub i igrač su potvrdili kako će sjajni talijanski nogometaš promijeniti klub.

"Prije dvije godine u Sydney je stigao najbolji igrač koji je nosio dres ovog kluba. Da ste tada rekli da će Del Piero igrati u Australiji, malo ko bi vjerovao da je to moguće. Njegov dolazak u Sydney svakako je jedan od najvećih transfera u historiji australskog nogometa i odveo je Sydney na svjetsku nogometnu scenu" rekao je predsjednik kluba Scott Barlow.

Barlow je dodao kako je odluka o odlasku isključivo Del Pierova.

"Sljedeća generacija Sydneyjevih zvijezda biće oni koji su kao djeca dolazili na stadion gledati Del Piera. Bilo bi sjajno da je mogao ostati, međutim ovo je njegova odluka", rekao je Barlow.

Del Piero se zahvalio na svemu dok je bio u Australiji.

"Vrijeme je da se pozdravim. Moja avantura u Sydneyu je došla svome kraju i tužan sam zbog odlaska jer sam ovdje proveo prekrasno vrijeme. Zahvalan sam za ove dvije godine i zahtjevu kluba da ostanem, ali vrijeme je za promjenu. Sada trebam malo razmisliti o budućnosti i novim izazovima", rekao je Del Piero.