Nakon pola godine s Vukovima
0

Alen Škoro: Najvjerovatnije napuštam Olimpic

Piše: Dalibor Bošnjak
Alen Škoro
Alen Škoro
Napadač sarajevskog Olimpica Alen Škoro vjerovatno će napustiti klub s Otoke tokom zimskog prijelaznog roka.

Bivši igrač Sarajeva, Olimpije, Marseillea, Servettea, Grazera, Rijeke, Jagiellonije, Querétara i Austrije iz Klagenfurta za portal Klix.ba je potvrdio da će u zimskom prijelaznom roku najvjerovatnije napustiti Olimpic.

"Već sam saopćio svoju odluku čelnicima Olimpica. Izrazio sam želju da sporazumno raskinemo ugovor. Međutim, još uvijek nismo ništa potpisali, tako da ništa nije završeno. Očekuje me razgovor s predsjednikom Gracićem, a nakon toga će se sve znati", rekao je Škoro.

Škoro u ekipi Olimpica nije imao mnogo prilika za igru, najviše zbog problema s povredama. Svojim igrama nije zadovoljan, a smatra i da nije zadovoljio očekivanja Vukova.

"U Olimpic sam stigao nespreman, a konstantno su me pratile i povrede. Nisam zadovoljan svojom formom, a vjerovatno nisam ispunio ni očekivanja kluba. Zato smatram da je najbolje da odem, a Olimpicu zaista želim sve najbolje", poručio je Škoro.

Nekadašnji ljubimac publike sa Koševa još uvijek ne zna gdje će nastaviti svoju karijeru.

"Za sada nema nekih konkretnih ponuda niti imam nešto konkretno u planu. Polusezona je tek završena, tako da ima dovoljno vremena", završio je Škoro.

Mogućnost Škorinog odlaska je poznata i treneru Olimpica Husrefu Musemiću, koji je izrazio žaljenje zbog povreda njegovog napadača i nemogućnosti da pruži svoj maksimum na terenu.

"Istina je da je došao u nezgodno vrijeme, a imao je i nekoliko povreda. Žalim zbog njegovog odlaska, ali se to mora ispoštovati. Da nije bilo zdravstvenih problema, siguran sam da bi Alen dao puno više", rekao je Musemić.

Olimpic se trenutno nalazi na trećoj poziciji u BH Telecom Premijer ligi sa osvojenih 26 bodova.