Nogomet
2

Alen Melunović: Dat ćemo sve od sebe da navijačima i Musemiću donesemo pobjedu

Piše: D. B.
Uoči velikog derbija između Željezničara i Sarajeva igrač Bordo ekipe Alen Melunović se nada nogometnom spektaklu, ali i pobjedi svoje ekipe.

Melunoviću je poznat rivalitet ovih sarajevskih klubova, a prije svega očekuje dobru utakmicu, kako na terenu, tako i na tribinama.

"Mnogo je emocija pred ovaj derbi, rivalitet između Željezničara i Sarajeva je poznat svima pa i meni. Bit će mnogo publike, očekujem dobru atmosferu na tribinama i kvalitetnu igru na terenu", izjavio je Melunović.

Navijači i igrači Željezničara se nadaju proslavi titule prvaka BiH upravo nakon derbija sa vječitim rivalom, a ekipa sa Koševa o tome mnogo ne razmišlja. Cilj je dobro odigrati i ostvariti što bolji rezultat.

"Oni svakako žele proslaviti titulu na Grbavici nakon velikog derbija, ali mi o tome uopće ne razmišljamo. Želimo ponoviti igru iz Banje Luke, odigrati na Grbavici što bolje, a na kraju ćemo vidjeti šta će biti. Optimista sam, vjerujem da ćemo pobijediti", kazao je napadač Bordo ekipe.

Melunović ne poznaje mnogo protivničku ekipu, ali smatra da je kolektiv Divova mnogo snažniji.

"Ekipu Želje ne poznajem mnogo, ali zato poznajem našu ekipu. Ukoliko budemo igrali timski, mislim da smo tada mnogo bolja ekipa od bilo koga, pa i od njih", smatra Melunović.

On očekuje da će u utakmici biti ključna taktika.

"Uočili smo njihove prednosti i mane, kao i oni naše, a treneri će postaviti svoju taktiku i vidjet ćemo kako će sve to ispasti na kraju", kazao je Melunović.

Melunović je rekao i da nije važno ko će početi utakmicu te je istakao važnost toga da svi daju svoj maksimum. U tom slučaju se nada pobjedi.

"Kao i svaku utakmicu, pokušat ću dati sve od sebe. Na treneru je da odredi ko će igrati, a ko ne. Siguran sam da ćemo dati maksimum na terenu i da će to biti dovoljno da slavimo", izjavio je Melunović.

Sarajevo će najvjerovatnije na Grbavici nastupiti bez Husrefa Musemića na mjestu trenera zbog njegovih zdravstvenih problema. On se nalazi u bolnici, a ljekari su mu savjetovali odmor.

"To što šefa neće biti na utakmici nas neće oslabiti, nego će nam biti dodatni motiv da odigramo i iznad svojih mogućnosti i da mu donesemo pobjedu", završio je Melunović.