Nogomet
55

Alen Hujić: Mnogo kandidata želi na klupu FK Sarajevo, titula je i sada cilj

Piše: O. T.
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
FK Sarajevo traži novog trenera nakon što je smijenjen Almir Hurtić. Šef Borda direktora FK Sarajevo Alen Hujić u razgovoru za portal Klix.ba nije govorio o potencijalnim imenima, ali je poručio da Bordo klub i dalje ima jedan cilj, a to je titula.

Prema saznanjima do kojih je došao naš portal, imena koja se spominju kao opcije za novog trenera Sarajeva su Mehmed Janjoš, Krunoslav Jurčić i Zoran Kuntić, ali Hujić nije želio govoriti o imenima.

"Pošto smo u pregovorima, neozbiljno mi djeluje da govorim imena. U narednih dan-dva ćemo vjerovatno saznati ime novog trenera koje ćemo vam saopćiti", rekao je Hujić na početku razgovora.

Šef Borda direktora FK Sarajevo otkriva da se javlja mnogo kandidata koji žele preuzeti klupu kluba, a da su čelnici kluba već obavili razgovore sa nekoliko kandidata.

"Javlja se puno kandidata, mi smo razgovarali s nekoliko njih za koje smatramo da mogu preuzeti ovu funkciju, ali imamo puno ponuda iz Bosne i Hercegovine i inozemstva", dodaje Hujić.

Sarajevo nakon šest odigranih kola ima dvije pobjede, tri remija i jedan poraz, odnosno devet bodova, što je dovoljno za četvrto mjesto. Na prvom i drugom mjestu su Zrinjski i Sloboda sa po 13 bodova, dok je treća Mladost Doboj-Kakanj sa 10 bodova. Cilj Sarajeva je titula i to će tražiti od novog trenera.

"Trebamo trenera koji će ekipu malo dovesti u red, jer vidjeli smo da ekipa u posljednje tri-četiri utakmice ne izgleda najsvježije. Treba nam neko ko će osvježiti ekipu i nastaviti put koji smo zacrtali, a to je vrh tabele na kraju šampionata. Sarajevo nikada ne odustaje. Jedna utakmica koju smo izgublili u prvih šest kola ne znači da smo izgubili sve šanse. Ima puno utakmica do kraja", poručuje Hujić.

Naredne subote Sarajevo u 7. kolu gostuje ekipi Radnika iz Bijeljine, a ekipu Bordo kluba će predvoditi postojeći stručni štab bez Almira Hurtića.

"Narednu utakmicu će voditi postojeći stručni štab bez gospodina Hurtića, a ja se nadam da ćemo se u toku iduće sedmice dogovoriti s trenerom koji će iskoristiti taj mali pripremni rok od 15-ak dana tokom reprezentativne pauze da upozna i malo uigra ekipu", kazao je za kraj razgovora Alen Hujić.