Nogomet
7

Alen Halilović želi nazad u Barcelonu

Anadolija
Hrvatski fudbaler Alen Halilović (19), preko svog agenta Zorana Stojadinovića, izrazio je želju da se vrati u Barcelonu i pokuša izboriti za mjesto u timu.

Talentovani vezni fudbaler ovu sezone je proveo na posudbi iz katalonskog kluba u Sportingu iz Gijona, gdje je odigrao 32 utakmice i postigao tri gola. Odlične partije, prema riječima Stojadinovića, zaintrigirale su mnoge klubove koji bi ga željeli vidjeti u svojoj sredini.

"Halilović je imao mnogo ponuda, ali bi on radije da ostane u Barceloni. Ako već Barca odluči da ga ponovo da na posudbu onda bi volio da to opet bude Španija, jer za njega je Primera bolja od, na primjer, engleske Premier lige. Više bih volio da bude 12. ili 13. igrač u Barceloni, nego starter u nekom drugom klubu. On je mlad igrač i takav status bi mu odgovarao. Imao bi dovoljno minuta i pravilno bi se razvijao. No, vidjećemo šta će biti. Barcelona je fokusirana na borbu za naslov šampiona Španije, pa ćemo razgovarati kada se završi sezona", kazao je Stojadinović za španske medije.

Upravo dva Halilovićeva kluba večeras će se sastati u 35. kolu Primere. Barcelona će na svom Nou Campu ugostiti Sporting Gijon i pobjedom pokušati zadržati lidersku poziciju na tabeli.